Bonificació d’IBI a qui inclogui el seu pis a Borsa de Lloguer del CCM

Augmentar l’oferta d’habitatge assequible. Aquest és l’objectiu de l’Ajuntament de Vilassar de Mar amb la seva adhesió a ‘Llogant el teu pis, guanyes’, la campanya del Consell Comarcal del Maresme (CCM) que pretén duplicar el nombre de pisos disponibles a la Borsa de Lloguer de la comarca.

Dirigida principalment a les persones propietàries de pisos buits i desocupats, la iniciativa ofereix tot un seguit d’avantatges amb l’objectiu d’incentivar la incorporació d’aquests habitatges a la Borsa i augmentar així l’oferta de lloguer assequible a Vilassar de Mar i a tot el Maresme. Entre els avantatges de la Borsa de Lloguer, destaquen els següents: 

  • El cobrament garantit del lloguer de fins a 6 mesos en cas d’impagament
  •  Una assegurança multirisc gratuïta durant els 5 anys del contracte de lloguer
  •  Mediació i defensa jurídica en cas de conflicte
  •  Assessorament en la tramitació i seguiment del contracte

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ofereix, a més, una bonificació del 95% de l’IBI a les persones que tinguin un habitatge al poble i l’incorporin a la Borsa de Lloguer del CCM. “Un dels objectius d’aquest mandat és aconseguir augmentar l’oferta d’habitatge”, va afirmar l’alcalde de Vilassar de Mar i president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot, en la presentació de la campanya.

 “Volem animar a totes les persones que en el seu moment van optar per un habitatge d’ús turístic, i que ara pot estar buit, a que pensin en una altra opció: la de posar aquest pis a la Borsa de Lloguer del CCM”, afegeix Núria Arasa, regidora d’Habitatge de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. 

Segons les dades del Consell, el preu del lloguer de pisos al Maresme ha augmentat un 30% els darrers sis anys.

 “La bonificació del 95% de l’IBI pretén ser una mesura per tal d’augmentar el nombre de pisos del nostre municipi inclosos en aquesta Borsa de Lloguer a preus assequibles. D’aquesta manera tots i totes hi guanyem”, conclou la regidora.