Bona participació a la pedalada popular malgrat la pluja

135 persones van participar diumenge passat a la pedalada popular organitzada a Vilassar de Mar dins la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura amb l’objectiu de promoure la bicicleta com a mitjà de transport segur, saludable i respectuós amb el medi ambient.

Pedalada 2014Sota el lema ‘Fem el carrer més nostre’, la Regidoria de Medi Ambient conjuntament amb la d’Esports van organitzar pels carrers de Vilassar de Mar una pedalada lúdica i festiva, apta per a tots els públics, amb sortida i arribada a la plaça de l’Ajuntament. Tots els assistents van rebre com a obsequi una matrícula per penjar a les bicicletes i un clauer de record, i al final de l’activitat es va donar a conèixer l’estalvi de contaminants que s’haurien emès a l’atmosfera en el cas que cada participant hagués fet el mateix recorregut amb cotxe. Conjuntament, entre tots els participants de la pedalada, es van estalviar 429 grams d’òxids de nitrogen (NOX) i 36 grams de partícules contaminats (PM10).

L’activitat era un acte per sensibilitzar la població sobre la necessitat de reduir les emissions de CO2 i altres contaminants a l’atmosfera i donar a conèixer els avantatges de triar la bicicleta per fer desplaçaments curts o combinats amb el transport públic.