Bona participació a la pedalada amb motiu de la Setmana Europea de la Mobilitat

195 persones van participar diumenge 22 de setembre a la pedalada popular organitzada per l’Ajuntament de Vilassar de Mar amb motiu dels actes de la Setmana Europea de la Mobilitat, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat de reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera i donar a conèixer els avantatges de triar la bicicleta per fer desplaçaments curts o combinats amb el transport públic.

La pedalada, amb punt de sortida i arribada a la plaça de l’Ajuntament, va recórrer 5,3 km pels carrers del nucli urbà. Totes les persones assistents van rebre com a obsequi una matrícula per penjar a la bicicleta i una bossa amb el lema d’enguany Camina amb nosaltres!. Al final de l’activitat es va donar a conèixer l’estalvi de contaminants que s’haurien emès a l’atmosfera en el cas que cada participant hagués fet el mateix recorregut amb cotxe. Conjuntament, entre tots els participants de la pedalada, es van estalviar 620 grams d’òxids de nitrogen (NOX) i 52 grams de partícules contaminats (PM10). L’acte es va completar amb un taller de dibuix per als més menuts i un altre d’inspecció tècnica de bicicletes.

La segona activitat que l’Ajuntament ha organitzat a Vilassar de Mar i que coincideix amb la Setmana de la Gent Gran és una caminada saludable, prevista per al dimecres 25 de setembre, que transcorrerà per una de les rutes saludables del municipi. Aquesta activitat, oberta a tothom, començarà a les 9.30 h i tindrà com a punt de trobada l’Espai Cultural Can Bisa.