Bona participació a la pedalada amb motiu de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura

173 persones van participar el diumenge 18 de setembre a la pedalada popular organitzada per l’Ajuntament de Vilassar de Mar amb motiu dels actes de la Setmana de la Mobilitat Sostenible i Segura, amb l’objectiu de conscienciar la població sobre la necessitat de reduir les emissions de CO2 a l’atmosfera i donar a conèixer els avantatges de triar la bicicleta per fer desplaçaments curts o combinats amb el transport públic.

 

Sota el lema “Mobilitat intel·ligent. Economia potent”, la pedalada, amb punt de sortida i arribada a la plaça de l’Ajuntament, va recórrer 5,3 km pels carrers del nucli urbà. Totes les persones assistents van rebre com a obsequi una matrícula per penjar a les bicicletes i els més menuts també una bossamotxilla, i al final de l’activitat es va donar a conèixer l’estalvi de contaminants que s’haurien emès a l’atmosfera en el cas que cada participant hagués fet el mateix recorregut amb cotxe. Conjuntament, entre tots els participants de la pedalada, es van estalviar 550 grams d’òxids de nitrogen (NOX) i 46 grams de partícules contaminats (PM10). L’acte es va completar amb un taller de dibuix per als més menuts i un altre d’inspecció tècnica de bicicletes.

 

La segona activitat que la Regidoria de Medi Ambient, conjuntament amb la Regidoria d’Esports, la de Promoció de la Salut i la de Mobilitat, ha organitzat a Vilassar de Mar serà una caminada saludable, prevista per al dimecres 28 de setembre, que transcorrerà per una de les rutes saludables del municipi, dissenyades i pensades per facilitar la incorporació de l’activitat física en la vida diària de la ciutadania. Aquesta activitat, oberta a tothom, s’ha fet coincidir amb les activitats de la 18a Setmana de la Gent Gran. Començarà a les 9.30 h i tindrà com a punt de trobada l’Espai Cultural Can Bisa.