Berta Clavel i Berta González, campiones d’Espanya de Volei

 

Alguna cosa s’està fent bé (molt bé) en el Club Volei Vilassar de Mar. Berta Clavel i Berta González, en categories cadet i infantil (respectivament) s’han proclamat campiones d’Espanya amb la selecció catalana en el darrer campionat celebrat a Valladolid. Des de Vilassar Ràdio, sempre al costat de l’esport femení de casa nostra, els hi hem donat veu.

Berta Clavel té 16 anys i estudia a l’institut Pere Ribot. Exultant amb la medalla d’or que, de moment, és, encara, a la taula de la seva habitació mentre espera un lloc d’honor on penjar-la També anava, com la Berta González, convocada per primer cop amb la catalana per disputar un campionat. Clavel, dorsal 8, juga de lliure. Caràcter i personalitat en pista, sens dubte. La selecció catalana es va imposar a Madrid per tres sets a un.

Els tres primers partits del campionat d’Espanya els van solucionar, les cadets, per la via ràpida 3-0. En semis, partit ajustat amb València, però, al final, 3-2 per la quadribarrada i passaport per a la final. La vilassarenca tenia la intuïció que alguna medalla podrien guanyar. El somni esportiu d’aquesta vilassarenca que confessa que vol cursar el batxillerat científic-sanitari, és seguir millorant. Espera, un dia, disputar un Mundial o un Europeu amb la selecció espanyola. La jugadora cadet, medalla d’or, vol agrair la feina, la pedrera, el treball del Club Volei Vilassar de Mar.

I no marxem del club de casa nostra. Als seus 13 anys, Berta González, és campiona d’Espanya en categoria infantil. Assegura estar molt satisfeta i molt orgullosa de l’or, que és penjat a la seva habitació, i exultant per les mostres de carinyo de famílies i amics. La Berta ja havia anat concentrada amb la selecció catalana, però per primer cop debutava en un gran campionat amb la quadribarrada. Recorda com es va sentir en saber-se convocada. També escolta, ja, Berta González cants de sirena de la selecció espanyola.

Ella juga com a central. Noia amb envergadura. Remata i bloqueja. Això sí, el seu dorsal sempre hi trobarem un numero 1. Incontestables en la final i en el Campionat. En el matx per l’or; 3-0 a Andalusia. Cap partit perdut i només un set cedit en tota la competició. La Berta, a qui li agradaria seguir vinculada a l’esport a nivell professional, acadèmic i laboral, té clar quin seria el seu proper pas: seguir formant-se. Sempre agraïda, sap que tot l’aconseguit és gràcies, també, al grup i als tècnics del Club Volei Vilassar.

Curiosament, en el seu mateix curs, segon de la ESO del Vilatzara, hi ha la Candela Pérez que, també, a Valladolid es va proclamar plata espanyola en la prova de ciclisme en ruta amb la quadribarrada. Alguna cosa, doncs, s’està fent bé.