Bandera verda, després del vessament de gasoil

Ahir el migdia es va haver d’hissar la bandera vermella que prohibia el bany  en un tram de la platja, entre el Club Nàutic i l’espigó de Garbí. El motiu, el vessament de gasoil d’una barca que es va enfonsar  cap a les 11h del matí prop de l’espigó de Garbí.

Segons Protecció Civil, l’embarcació, de cinc metres d’eslora, es va enfonsar a uns 50 metres de la costa i va tenir una petita fuita de gasoil al dipòsit, amb capacitat per a 10 litres.

Els tripulants de la  barca, van demanar auxili perquè l’embarcació se’ls estava enfonsant. Dues noies que estaven fent pàdel surf a la zona els van assistir i els van pujar a les seves taules. Els tripulants van arribar en bon estat de salut.

El Cap de la Policia Local, Lluís López, ha explicat  a Vilassar Ràdio que van rebre l’avís poc després de les 11h del matí i que seguidament es van desplaçar fins el lloc dels fets.

A la platja va onejar la bandera vermella per prevenció del vessament del gasoil que portava l’embarcació, això va generar una taca al mar que derivava uns 300 metres cap al nord sense afectar cap altra platja.

Lluís López explica que de seguida es va activar el protocol per coordinar els treballs per intentar treure la barca de l’aigua, i es va procedir a hissar la bandera vermella i avisar a les persones que estaven a la platja, de la prohibició de banyar-se.

Ahir a la tarda  Protecció Civil, que va desplaçar una barca al lloc, ja va desactivar la prealerta per la taca de combustible perquè aquest ja s’havia dissolt. Avui al matí ja onejava la bandera verda i ara s’estudia com i  de qui és competència la retirada de l’embarcació enfonsada.