Balanç molt positiu de la Beca Irlanda 2015

Beca a Irlanda 2015Els quatre estudiants premiats aquest any amb la beca a Irlanda que atorga l’Ajuntament de Vilassar de Mar, Adrià Copetudo i Marc Coll, de l’institut Pere Ribot, Arantxa Ardizzi i Helena Civit, de l’institut Vilatzara, han fet un balanç molt positiu de l’experiència viscuda.

Han conviscut durant 21 dies amb famílies autòctones per aprendre de la seva cultura, per a practicar l’anglès i han  realitzat visites lúdiques i educatives. Fa 6 anys que l’Ajuntament  va crear aquesta beca per premiar els joves de segon de batxillerat dels dos instituts, empadronats a Vilassar de Mar, amb les millors notes de l’expedient acadèmic.

Adrià Copetudo ha manifestat que “aquesta ha sigut una gran experiència que  recomanaria a tothom”. Copetudo ha explicat que a més de veure algunes ciutats, han fet activitats que mai havien realitzat com el surf i ha millorat la seva comprensió de l’anglès. En Marc Coll ha destacat que “ha estat un viatge molt positiu que realment ha servit per millorar el nostre anglès”, millora que han notat en les converses amb la familia d’acollida.  En Marc ha subratllat que ha estat una experiència molt positiva  i que “no dubtaria en repetir-la”. Arantxa Ardizzi ha explicat que l’estada a Irlanda ha estat “una molt bona experiència”, ja que ha pogut conèixer “una cultura diferent i a persones increïbles” i ha pogut practicar i millorar l’anglès, aconseguint més seguretat en l’ús de l’idioma. Helena Civit ha destacat que cada dia tenien un horari molt complet i que no han parat de fer classes i activitats. Ha assenyalat que han après vocabulari i matisos nous de l’idioma, així com han conegut la realitat d’Irlanda. També ha dit que “vivint un temps de forma diferent hem aconseguit una perspectiva nova per valorar el que tenim a casa nostra”

Tots quatre han mostrat el seu agraïment a les famílies que els han acollit, al grup de professors i coordinadors i a l’Ajuntament de Vilassar de Mar per l’experiència viscuda a Irlanda.

Al bloc http://vilassardemar.wordpress.com, l’alumnat becat ha explicat de primera mà  com ha estat el viatge des del dia d’anada fins a la tornada.

 

 

Leave a Reply