Baixa l’atur a Vilassar de Mar un 1’21%

 

A Vilassar de Mar hi ha, actualment,  segons les darreres dades del Consell Comarcal del Maresme, 327 persones demandants de feina. Aquest novembre, l’atur al nostre municipi ha baixat en un 1,21% en relació a les dades d’octubre però la caiguda és, encara, més espectacular si ens fixem en l’octubre de l’any passat. Ara un 7,65% menys. La taxa d’atur a Vilassar de Mar és del 7,49%; sensiblement més baixa que la mitjana comarcal que es planta en el 10,03%.

El Maresme ha registrat la tendencia contrària, un increment de l’atur, en concret del 0,27%, durant el mes de novembre. Aquest augment de les persones inscrites a les oficines d’ocupació de la comarca com a aturades demandants de feina es concentra en el col·lectiu femení donat que el maculí mostra una lleugera reducció.

En total, al Maresme hi ha 21.717 persones aturades, de les quals 12.535 són dones i 9.182 homes. Les variacions del mes de novembre indiquen un increment del biaix de gènere a l’atur maresmenc que ja arrossegava una forta feminització.

El mapa municipal continua reflectint l’heterogeneïtat del territori. Creix el nombre de persones sense feina a 14 localitats i en baixa a les 16 restants. En termes interanuals, només registren augment de la desocupació 5 poblacions: Arenys de MuntCabrera de Mar, DosriusEl Masnou i Teià. Pel que fa a la taxa d’atur, la comarcal se situa en el 10.03% amb un ampli ventall en l’esfera local que oscil·la entre el 4,48% d’Òrrius i el 14,41% de Pineda de Mar.