Baixa l’atur a Vilassar de Mar

Ja han sortit les dades de l’atur al Maresme corresponents al mes de desembre. Amb l’informe a la mà, llegim que a Vilassar de Mar hi ha, ara mateix, 685 persones que busquen feina, mig punt menys, però, en relació al novembre. La taxa d’atur al nostre municipi és de 6,95% sensiblement més baixa que la de la comarca, que és del 9,57% amb un total de 21.011 persones sense treball. Un desembre que acaba, doncs, i en els 30 municipis maresmencs, amb un lleuger repunt de l’atur.

Per tercer mes consecutiu, el Maresme registra un increment de l’atur, però tanca el 2023 amb menys persones desocupades que al 2022. Una taxa del 9.57% per sota, però, del llindar que marquen les mitjanes tant de la província de Barcelona com la de Catalunya.

La comarca va tancar 2023 amb 21.012 persones inscrites a les oficines d’ocupació. Com tot Vilassar de Mar, perquè te’n facis una idea, són 646 menys que al desembre de 2022.

Com sempre,  en la nostra comarca, al marge que les taxes de l’atur són molt feminitzades, trobem diferències significatives entre els diferents pobles. Un mes més, trobem els 4,77% (d’Alella) i el 4,91% (de Tiana), en la banda baixa de la forquilla i Pineda de Mar, i la seva taxa de la mitjana plantada en  el 13,23%, a la banda alta

A escala local, la comparativa intermensual mostra un repunt de l’atur registrat en 13 municipis, una disminució en 15 i Arenys de Munt i Canet de Mar mantenen les xifres del mes anterior. En canvi, en termes interanuals són 20 els municipis que registren descens de la desocupació i 9 els que registren un augment de l’atur.