A Vilassar de Mar hi ha, ara mateix, 685 persones aturades, el que significa un descens de l’1% en relació al mes anterior i un lleuger augment de la taxa interanual del 0,7%. La mitjana de persones desocupades al nostre poble és del 6,93%, una de les més baixes de la nostra comarca. El mes de juny ha tancat amb 20.123 persones registrades com a aturades al Maresme. Bones dades, en general, amb descensos de persones que cerquen feina del 1.78% en relació al mes passat i d’un excel·lent 3,72% en relació al juny de 2022. La taxa d’atur al Maresme és del 9,10%
El descens de l’atur en el conjunt de la comarca, però, no ha estat generalitzat a escala municipal. En comparació amb les dades del mes de maig, la xifra de persones que cerquen feina ha augmentat en 9 dels 30 municipis del Maresme. Són Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Òrrius, Sant Cebrià de Vallalta, Sant Iscle de Vallalta, Tiana i Vilassar de Dalt i s’ha mantingut en els mateixos termes a Teià i Tordera.
En canvi, en termes interanuals, també hi ha diferències municipals. El còmput de persones aturades ha baixat en 18 dels pobles del Maresme, tot i que ha incrementat en 11 (Arenys de Mar, Arenys de Munt, Argentona, Cabrera de Mar, Cabrils, El Masnou, Òrrius, Sant Iscle de Vallalta, Sant Pol de Mar, Vilassar de Dalt i Vilassar de Mar) i s’ha mantingut estable a Sant Cebrià de Vallalta.
El sector dels serveis segueix encapçalant la distribució sectorial de l’atur registrat a la comarca. Concentra el 71,03% de les persones aturades davant un 12,85% a la indústria, un 7,88% a la construcció i un 1,31% al sector primari. Un 6,94% de les persones registrades com a aturades no tenien una ocupació anterior.
Pràcticament una quarta part de les persones aturades registrades a la comarca demanden una ocupació elemental (24,87%). I un 23,57% sol·liciten una ocupació en la restauració, serveis personals i venda.
Pel que fa a grups d’edat, l’atur maresmenc segueix clarament concentrat en el col·lectiu de persones de 55-64 anys, el qual aplega el 39,06% de l’atur total amb 7.860 persones registrades. De fet, l’atur en aquest grup és el que baixa amb menys intensitat en relació al maig i, interanualment, és l’únic on repunta (0,29%).
Amb les dades del mes de juny, la taxa d’atur registral maresmenca se situa en el 9,10% i a nivell local es mou en una forquilla d’entre el 4,66% d’Alella i l’11,84% de Tordera. Pel que fa a la capital de la nostra comarca, l’atur mataroní, assoleix el nivell més baix dels darrers 15 anys. Amb un total de 6.878 persones desocupades, s’ha produït una disminució de 162 persones respecte al mes anterior, una reducció relativa del 2,3%. A més, es preveu que la tendència a la baixa continuï durant el mes de juliol, amb la possibilitat d’aconseguir una xifra inferior als 6.800 desocupats. Cal remuntar-se fins al mes de març de 2008 per trobar una xifra de desocupats més baixa que la registrada el passat juny.
En comparació amb altres municipis de més de 50.000 habitants a la província de Barcelona, Mataró ocupa el quart lloc amb la taxa d’atur més alta, situada per darrere de Manresa, Santa Coloma de Gramenet i Badalona