Baixa l’atur a Vilassar de Mar

Bones dades pel que fa a l’atur a Vilassar de Mar que registre el descens de persones en cerca de feina més alt en els darrers 12 mesos. Així, al nostre municipi hi ha, a data d’avui, 693 persones demandants de feina; un 4,02 menys que en el mes anterior i un 25,08 menys en relació al mateix mes de 2021. La taxa de l’atur a Vilassar de Mar és del 7,08% sensiblement més baixa que la del Maresme que es planta en el 10,61%. A la nostra comarca hi ha 22.651 persones que busquen feina.

Tradicionalment, i amb l’estiu al costat, les dades de l’atur són, en aquests mesos, positives per la immediatesa dels contractes que se signen; especialment en el sector serveis amb la vista posada en el turisme. Bona prova d’això és que les dades de l’abril registren un destacat descens de l’atur a pràcticament tots els 30 municipis del Maresme. La xifra oficial de persones que cerquen feina ha disminuït en 577. Això vol dir un descens percentual del 2,48% respecte al mes de març. Les xifres de descens de l’atur encara són més rellevants en la comparativa interanual, ja que la comarca té un 25,27% menys de desocupació que en el mateix període de l’any passat. Ara mateix, al Maresme hi ha 22.651 persones inscrites com a demandants de feina. Això implica que la taxa d’atur a la comarca és del 10,61%, un percentatge que encara es manté superior al provincial (9,85%) i al català (9,80%).

El descens de l’atur registrat durant el passat mes ha estat generalitzat a tots els sectors econòmics i només es registra un lleuger increment de persones demandants de feina entre el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior). Els serveis han estat els que han comptabilitzat un descens més destacat (-3,33%), seguit de l’agricultura (-2,46%), la indústria (-0,57%) i la construcció (-0,38%).

Les dades municipals d’atur registrat indiquen que, en relació al mes passat, aquest ha baixat en 23 dels 30 municipis del Maresme, en 3 s’ha mantingut (Òrrius, Premià de Dalt i Sant Iscle de Vallalta) i en els altres 4 ha incrementat (Alella, Arenys de Munt, Dosrius i Montgat). Les taxes d’atur es mouen en una forquilla que oscil·la entre el 4,78% de Cabrera de Mar i el 15,62% de Pineda