Baixa l’atur, a l’abril, a Vilassar de Mar i al conjunt del Maresme

Nova baixada de l’atur al Maresme, en tots els sectors econòmics, en tots els grups d’edat i a gairebé tots els municipis de la comarca. Segons les dades del mes d’abril analitzades per l’Observatori de Desenvolupament Local, l’atur segueix baixant a un ritme més intens entre el col·lectiu masculí, però també ha estat important el percentatge de reducció entre les dones. La taxa d’atur comarcal se situa en el 12,46%.Les darreres dades oficials xifren en 25.376 les persones demandants de feina a les oficines d’ocupació al conjunt del Maresme. Pel que fa a Vilassar de Mar, hi ha 832 persones registrades com a demandants de feina, 38 menys que al març, és a dir un 4’37 % menys. La taxa d’atur a la nostra localitat és del 8’69 %.

Al Maresme hi ha 980 persones menys aturades en relació al març. En termes percentuals, la reducció de l’atur intermensual ha estat del 3,72% i en comparació amb el mateix període de l’any anterior, el descens percentual s’eleva al 6,46%.

Les dades del mes d’abril són força homogènies en l’anàlisi dels sectors econòmics. L’agricultura i els serveis, amb una reducció respectivament del 6,12% i del 4,40%, són els que experimenten una baixada més intensa. També és important, però, el descens a la indústria (2,35%), a la construcció (1,45%) i entre el col·lectiu SOA (sense ocupació anterior) que se situa en l’1,74%.

Les bones dades del mes d’abril es reprodueixen en 27 dels 30 municipis del Maresme. Només s’han registrat petits augments en la xifra de persones aturades als municipis d’Alella, Canet de Mar i Sant Vicenç de Montalt.