Babord no posarà línies vermelles en els grans temes de poble

Amb cinc regidors, Babord, des de l’endemà de les eleccions municipals, ja va anunciar, de manera reiterada, la seva voluntat de treballar per consolidar un tripartit d’esquerres, amb el PSC i ERC- VdM Futur, de cara a la plenària de constitució de l’Ajuntament que es farà aquest dissabte a les 12 del migdia.

La decisió del PSC de considerar que, en aquests moments, no es donaven les condicions per a  aquest pacte, motivava que Laura Martínez Portell, alcaldable de Junts Estimem Vilassar, sigui escollida, probablement en minoria, com a primera alcaldessa de la història de Vilassar de Mar.

Elena López, alcaldable de Babord, ha estat entrevistada a “Parlant de tot”.

Ha explicat que des del 29 de maig, l’endemà de les municipals, ja van començar rondes de converses per tal d’explorar un possible tripartit d’esquerres.  L’aritmètica política era un dels arguments: Babord, amb 5 regidors, el PSC amb 3 i ERC-VdM Futur també amb 3, sumaven els 11 necessaris per a la majoria absoluta a la plenària. Per tant, Babord era legitimada per proposar trobades i reunions.

Primer, amb el PSC. Els hi van fer arribar, prèviament, documentació amb propostes programàtiques de calendari i els van emplaçar a una segona reunió. Amb ERC-VdM Futur, han mantingut, ha dit, dues o tres reunions. Ha agraït la seva predisposició i el seu bon talant per parlar de tot.  Des de Babord  s’han sentit molt còmodes amb ERC-VdM Futur.

Ha revelat que, no tant de cara a la plenària de dissabte, sinó pensant més en un futur, deixen la porta oberta per acabar d’esbrinar, exactament, quines són les condicions que el PSC diu que, ara, no es donen, per a un tripartit. García-Oses, cap del llista del PSC, focalitzava l’escull, per a la formació d’un tripartit, en ERC-VdM Futur, i no pas amb Babord.

López ha recordat que el PSC havia valorat de manera molt positiva les aproximacions i la feina feta des de Babord, però la resposta del PSC era que no se sentien còmodes amb ERC-VdM Futur. Ha explicat que no hi ha hagut reunions a tres bandes.

Ha argumentat que en la propera legislatura s’han d’abordar grans temes. Com, per exemple, i ha citat alguns, els pisos d’habitatge social, el pas cap a la transició energètica, reforçar els serveis públics, la pacificació de la N-II, l’estabilització del litoral o la consolidació del Pla Cultural de Poble.

Segons ha dit, el tripartit no era, doncs, un caprici. Això sí, no volen ni tancar cap porta ni fixar línies vermelles de cara al futur, al contrari, es mostren oberts a continuar treballant conjuntament amb ERC-VdM Futur, i ha afegit, que també,  “si és possible, amb el PSC”  

Ha manifestat que un dels grans errors d’ERC-Gent per VdM en aquests mandats ha estat treballar d’esquenes a la resta de l’oposició.

Per tant, tot apunta -tot i que en política no es pot dir blat fins al darrer segon- que dissabte tindrem la primera alcaldessa de la història de Vilassar de Mar. Ara caldrà veure si Laura Martínez Portell governarà en solitari, i en minoria, o amb acords. Ni per avui, ni per a demà, té Babord cap reunió agendada. López ha assegurat que, durant la propera legislatura, com a cap de l’oposició, seguirà amb la seva manera de fer política que, segons ha dit, es basa en treballar, aportar i entendre’s amb tothom.

Ha destacat que l’equip de regidors i regidores de Babord són persones molt compromeses, amb una vàlua personal i una expertesa tècnica important. Finalment, ha assegurat que la majoria de forces polítiques de l’Ajuntament de Vilassar de Mar mantenen moltes similituds programàtiques. Ara bé, segons ella, el que els diferencia és el com. Ha dit que amb Laura Martínez té una relació, des de l’antagonisme polític, molt cordial i de respectu mutu.

Finalment, destaquem que Babord ens ha fet arribar un comunicat de premsa en relació al ple d’investidura. Consulteu-lo aquí.

En el comunicat Babord fa una crida a les diverses forces polítiques a donar suport a la seva alcaldable, Elena López, per impulsar un govern d’esquerres i transformador. Expliquen que fins al moment no ha estat possible arribar a cap acord amb altres formacions polítiques i subratllen que volen governar per transformar Vilassar de Mar i construir un poble per a tothom.Consideren que l’alternativa a l’anterior govern no pot ser Junts Estimem Vilassar de Mar. Recorden que ERC-VdM Futur i el PSC “tenen la clau per decidir cap a quin model camina el poble en els propers quatre anys” i recalquen que continuen “amb les portes obertes per treballar conjuntament per fer un poble per a tothom.