Babord convoca una marxa en bici per aquest diumenge per reivindicar l’espai públic per a les persones

No només crear nous carrils bici a Vilassar de Mar sinó invertir totalment la prioritat en mobilitat al nostre municipi afavorint els medis de transport no contaminants. Aquest és l’esperit, aquesta és la filosofia, que hi ha al darrera de la marxa en bicicleta, patins, patinets o a peu que ha convocat, per aquest diumenge al matí, Babord.

Reivindiquem l’espai públic per a les persones és el títol de la marxa d’aquest diumenge. La convocatòria és a tres quarts de 10 a la plaça del Barato per fer un recorregut no contaminant que els ha de portar a la plaça de l’Ajuntament sobre les 12 del migdia on es llegirà un manifest.

La iniciativa de Babord arriba davant la imminent aprovació del Pla Director de la Bicicleta. Elena López, regidora d’aquesta formació a l’Ajuntament de Vilassar de Mar, explica que la filosofia que hi ha al darrera de la Bicicletada “és invertir totalment la prioritat de mobilitat al nostre municipi”. La marxa d’aquest diumenge es pot fer “amb qualsevol vehicle no contaminant”, com explica López. Al final del recorregut, s’obsequiarà els assistents a la marxa amb una beguda refrescant. Elena López vol destacar que serà un refrigeri no comercial, de km o casolà tipus llimonada o taronjada.

Des de Babord es mostren satisfets amb el Pla Director de la Bicicleta que es porta treballant des de l’any passat. Era una prioritat, admet, de la seva formació. Elena López confia en què Babord i la resta de formacions polítiques a l’Ajuntament de Vilassar de Mar puguin dir-hi la seva. Insistir en què la prioritat al nostre municipi ha de ser, per a ells, l’ús dels vehicles no contaminants.

Recorregut

La Marxa d’aquest diumenge començarà a caminar a les 10 del matí. La comitiva sortirà de la Plaça del Barato, per baixar per Riera d’en Cintet fins l’Avd Eduard Ferres. S’anirà a buscar el carrer de la Muralla i tornar per Mossèn Pere Ribot, creuar l’avd Montevideo i seguir per Sant Artur, Sant Genis, Montserrat, i agafar sant Joan de baixada fins la plaça de l’Ajuntament on al punt del migdia es llegirà un manifest,