Avui ha sortit una expedició maresmenca amb destí a Ucraïna

Avui, a les 8 del matí, ha sortit amb destinació a la frontera de Polònia amb Ucraïna una caravana maresmenca solidària. Expedició formada per 6 vehicles que, després de gestions fetes amb el consolat ucraïnès de Barcelona, marxen farcits de medicaments i molts quilos d’ajuda solidària. Un cop repartit el material, oferiran les places que quedin buides als seus vehicles per portar persones migrades. Tenen 5.000 km per endavant. Saludem l’Òscar i la Gemma. Han marxat amb una furgoneta de 9 places i, com diuen ells, els quedaran set seients lliures per tornar a Maresme. Si tot va bé, seran a casa dijous vinent.

La desorganització i la dificultat per fer arribar l’ajuda a Ucraïna han estat els motius que van fer que l’Òscar i la Gemma preparessin la seva furgoneta. Ens ho han explicat a l’espai “Crònica”. Una amiga d’Arenys els va engrescar. Ja són a la carretera amb el seu comboi de cinc cotxes i una furgoneta. Tot lligat amb el consolat d’Ucraïna a Barcelona.

L’objectiu, com ens expliquen l’Òscar i la Gemma, és pujar material mèdic i baixar amb persones refugiades. Sigui fins a Catalunya o sigui anar-los repartint pels països europeus en els quals les persones migrants hi tinguin familiars o amics. Un cop arribin a la frontera polonesa, són conscients que la situació que es trobaran serà, com a mínim, complicada.

Tot, absolutament tot, s’ho paguen de la seva butxaca. 5.000 km per endavant, 2.500 d’anar i 2.500 per tornar, que amb els preus de la benzina pot sortir força car. El seu compte de bizum és el 609 115 418. Si vols fer un donatiu, pots fer un bizum al 609 115 418.

També, el compte corrent que han obert per ajudar a pagar les despeses: ES1100 49032 9712 390872141. La referència és “Comboi Ucraïna”.