Avui es lliuren els guardons del Viles Florides 2015

Passeig dels Pins Viles FloridesAvui es celebra l’acte d’entrega de reconeixement del Viles Florides 2015, iniciativa impulsada per la Confederació d’Horticultura Ornamental de Catalunya per fomentar la millora dels espais verds. L’objectiu final és fer créixer l’interès per la natura i el verd, i afavorir la consciència sobre el medi ambient i la necessitat de viure en espais sostenibles. La idea, similar al concurs que es celebra a França des de fa més de 50 anys, és atorgar un distintiu, la Flor d’Honor, a aquells municipis que destaquen pel seu compromís amb els espais verds, la cura del medi ambient a través dels espais enjardinats i la millora de l’espai urbà.

Aquesta és la quarta edició del certamen a Catalunya i cal recordar que Vilassar de Mar hi ha participat a totes, aconseguint en les dues primeres edicions dues Flors d’Honor i a la tercera, l’any passat, el màxim reconeixement, les tres Flors d’Honor. En aquesta 4a edició hi participen un total de 68 municipis, a més de 250 noves iniciatives entre espais públics florits, col·lectius florits, racons florits i llars florides, unes categories on també s’han apuntat particulars i centres educatius de Vilassar de Mar com ara l’institut Pere Ribot o l’escola Els Alocs, centre aquest últim que va ser premiat l’any passat en la categoria de col·lectius florits.

L’acte d’entrega de premis es farà a l’Espai natural Riera de Villacrosa, a Sant Hilari Sacalm i serà presidit per Jordi Ciuraneta, conseller d’Agricultura, Ramaderia, Pesca, Alimentació i Medi Natural. Com a representant de Vilassar de Mar assistirà el tercer tinent d’alcalde i regidor d’Espais Públics, Equipaments i Medi Ambient, Joan Roca.

Leave a Reply