Aquest dimarts, conferència-col.loqui online de Xavier Godàs sobre les conseqüències socials de la pandèmia

Aquest dimarts 13 d’abril Xavier Godàs Pérez, doctor en sociologia, especialista en teoria sociològica, moviments socials i gestió pública, analitzarà a les 6 de la tarda en una xerrada-col·loqui on line, les conseqüències socials de la pandèmia del coronavirus. Godàs va ser fa anys alcalde de Vilassar de Dalt.

Aquest acte forma part del cicle d’activitats, organitzat per l’Aula d’Extensió Universitària amb el suport de l’Ajuntament de Vilassar de Mar i la Universitat Pompeu Fabra, des d’abril al juny.

Per participar en aquestes xerrades-col·loquis on line, les persones que siguin sòcies de l’Aula rebran al seu correu electrònic  l’enllaç a la plataforma ZOOM abans de començar les conferències, i en aquest enllaç que  reben les poden veure. Les persones que no siguin sòcies han d’omplir el formulari que hi ha a la pàgina web de l’Aula, on hauran de posar la seva adreça electrònica i rebran l’enllaç.

Des de l’entitat expliquen que  les persones que no siguin sòcies de moment no cal que ho siguin per veure les xerrades on line però, això sí, han d’omplir el formulari.

Godàs ha subratllat que la crisi econòmica derivada de la pandèmia del coronavirus el que ha fet és magnificar les desigualtats socials preexistents i ha afegit que, degut a aquesta situació, “una part de la societat tindrà dificultats sobreafegides per tirar cap endavant, per sobreviure en condicions de dignitat material: l’accés a una ocupació digna  i el sostre”.

Creu que la situació no millorarà a mitjà termini. Depèn de l’evolució de la situació econòmica i considera que a l’Estat Espanyol la millora de la situació arribarà de manera més lenta i tardana que en alguns altres estats de la Unió Europea.

Per tal d’intentar esmenar les situacions de desigualtat que s’han accentuat amb motiu de la pandèmia, els estats haurien de fer és multiplicar “la inversió en despesa social, que és una inversió de futur”, en elements troncals de l’estat de benestar: enfortir  l’educació social i dispositius de protecció com la salut i polítiques d’habitatges.  

L’Aula d’Extensió Universitària és un espai de formació permanent, obert a totes les persones d’edat adulta ínteressades en la seva formació permanent  i actualitzada. És una associació no lucrativa, amb plena autonomia, vinculada a la Universitat Pompeu Fabra que garanteix la qualitat dels continguts formatius de l’Aula.

El correu electrònic de l’Aula és aeu.vdm@gmail .com