Aquest dimecres 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental, una commemoració, promoguda per l’Organització Mundial de la Salut que té l’objectiu de sensibilitzar la població sobre els trastorns mentals, lluitar contra l’estigmatització que pateixen les persones afectades per aquest tipus de malalties i impulsar iniciatives que en millorin l’atenció.
A Catalunya, cada any s’escull una ciutat diferent per acollir aquesta commemoració i aquest 2018 es va triar Girona, on es va celebrar aquest Dia Mundial el passat dissabte 6 d’octubre. Més d’un miler de persones del moviment social de persones amb problemes de salut mental i les seves famílies, juntament amb els professionals socials i sanitaris del sector es van convocar a la capital del Gironès. Aquest any la diada es va centrar en “Salut mental a la comunitat i a la feina”.
L’espai magazine “Parlant de tot” ha posat avui sobre la taula aquesta qüestió i ha entrevistat el doctor Julio Company, del Centre Salut Mental del Masnou-Maresme Sud/Barcelonès Nord. Company ha subratllat que la diferència més significativa pel que fa a com s’abordava aquest tipus de malalties en el passat no és només l’evolució dels tractaments farmacològics que recepten els metges, sinó també, i és el més important, l’evolució del desplegament assistencial que s’ofereix a les persones que tenen aquest tipus de malalties.
En el centre, que atenen aproximadament 2000 persones, ens ha parlat de la importància que aquestes persones malaltes s’integrin en la societat, a través de l’esport, en l’àmbit professional, etc. Cal també cuidar, i molt, les persones cuidadores que tanmateix a vegades són oblidades.
El Dia Mundial de Salut s’està realitzant des de 1992.
Pots escoltar l’entrevista sencera aquí.