Avís de protecció civil: Precaució en els desplaçaments pels ruixats intensos d’avui

Coincidint amb l’operació sortida pròpia d’un divendres de juliol, Protecció Civil recomana extremar les precaucions i la prudència al volant i seguir els consells del Servei Català de Trànsit.

Protecció Civil de la Generalitat ha emès una Prealerta del Pla especial d’emergències per inundacions a Catalunya INUNCAT per la previsió de ruixats importants que poden anar acompanyats de fortes ratxes de vent, calamarsa i llamps que afectaran avui Catalunya coincidint amb l’operació sortida pròpia d’un divendres de juliol i per això es demana especial precaució en la conducció .
Segons les previsions del Servei Meteorològic de Catalunya (SMC) poden donar-se per tant a Pirineu i Prepirineu que arribin a superar el 20 litres/m2 en 30 minuts des del matí.

A partir de migdia l’afectació per pluges fortes s’estén a la major part del territori català. Els ruixats poden afectar amb intensitat 35 comarques. Les comarques on el fenomen es notarà amb més intensitat seran les 5 comarques de la regió central catalana: Ripollès, Berguedà, Solsonès, Bages i Anoia. La resta, (30 comarques), també estan afectades per risc alt de ruixats i les úniques comarques en les que el risc és menor són Montsià, Baix Ebre, Ribera d’Ebre, Terra Alta al sud i Gironès, Baix Empordà i Pla de l’Estany, al nord-est

En tots els casos les pluges poden anar acompanyades de tempesta i localment pedra. Destacar que addicionalment en molts casos el vent bufarà ratxejat i amb cops forts podent provocar situacions de risc.