Avís de l’OMIC de Vilassar de Mar sobre la campanya 15% Endesa

La companyia Endesa va publicitar ahir una promoció dirigida a tots els clients d’Endesa. Per esvair confusions, l’OMIC de Vilassar de Mar ha analitzat les condicions generals de l’oferta i us en fa una breu exposició, que ens ha fet arribar i que és la següent:

L’observació més important és que la promoció la fa Endesa Energia SA, que és la companyia que ofereix el preu de mercat lliure. La majoria de famílies són clients d’Endesa XXI, que aplica el preu del mercat regulat (PVPC). El preu en el mercat lliure actualment és més car. Per tant, a l’ acceptar aquest descompte del 15% estarem “passant” al mercat lliure i el descompte no servirà per res. Però el pitjor és que llavors ja haurem canviat del mercat regulat al voluntari per a la resta de l’any, i estarem pagant un preu variable i segurament més alt, a més de no poder gaudir del bo social, entre d’altres beneficis.

En tot cas la promoció està dirigida a persones físiques majors de 18 anys que tinguin en vigor un contracte de llum amb Endesa la potència contractada de la qual sigui de 10KW. No es demana cap requisit econòmic. Però sí, estar al corrent de pagament i haver-se donat d’alta en la web: https://www.endesaclientes.com/oficina/nueva-gestion.

L’incentiu consisteix en el descompte comercial en factura del 15% de l’energia de llum consumida durant el mes d’abril i del mes de maig de 2020. Per tant, no inclou el concepte potencia (normalment la meitat de la factura és la part de potencia).

El descompte s’aplicarà en la primera factura generada, segons cicle de facturació, a partir del 1 de juny de 2020.

Oriol Contreras de Lequerica

Assessor Jurídic

Oficina Municipal d’Informació al Consumidor

Podeu contactar-hi via correu electrònic: omic219@vilassardemar.cat