Augmenta l’ajuda econòmica per les famílies amb dificultats per pagar el rebut de l’aigua

L’Ajuntament de Vilassar de Mar i la companyia subministradora de l’aigua al municipi, Aigües de Vilassar, SLU, han signat un nou conveni de suport a famílies amb dificultats socioeconòmiques. Aquesta vegada l’aportació d’Aigües Vilassar és de 1.000 euros més que l’any passat. En total, aportaran 6.000 euros, que se sumen als que ja té pressupostats l’Ajuntament en concepte d’ajuts d’emergència per a subministraments bàsics (aigua, llum i gas). Tots aquests diners pretenen evitar els talls de subministraments i donar un suport econòmic a aquestes llars.

 

Aquest passat dijous 22 de juny al matí ha tingut lloc l’acte de signatura del conveni entre l’Ajuntament i Aigües Vilassar. Hi ha assistit el gerent de l’empresa d’aigües, Julián Julià, l’alcalde de Vilassar de Mar, Damià Del Clot, i la regidora de Serveis Socials, Núria Arasa. Del Clot ha agraït la “bona entesa” que hi ha entre l’Ajuntament i Aigües Vilassar, mentre que la regidora de Serveis Socials ha dit: “Des de l’Ajuntament estem contents que es mantingui aquest conveni perquè malauradament encara hi ha moltes famílies amb dificultats i que no ho passen gens bé”. Des d’Aigües Vilassar, Julián Julià, ha destacat l’”esforç” que s’està fent des de la seva companyia i el fet que l’ajuda econòmica s’hagi anat augmentant cada any.

 

Durant el 2016 els Serveis Socials Municipals van destinar 11.295,54 euros a ajudar a 127 famílies que no podien pagar la factura de l’aigua, 5.000 dels quals provenien d’aquest conveni amb Aigües Vilassar, signat per primera vegada l’any 2014 amb una aportació de 2.000 euros. En total, però, l’Ajuntament va destinar 53.997,64 euros a ajuts per a subministraments, que corresponen a 384 famílies. El departament de Serveis Socials és qui estableix, segons els criteris del Reglament d’ajuts d’emergència social, les famílies que poden rebre aquest tipus d’ajudes.