Augmenta el nombre d’usuaris de la deixalleria mòbil

En els darrers mesos, hem pogut comprovar com la deixalleria mòbil, que podem trobar a diferents indrets de Vilassar de Mar tots els dijous i divendres en horari de matí i tarda, ha registrat un augment considerable de persones usuàries. Aquest servei mancomunat amb els ajuntaments de Cabrils i Cabrera de Mar es presenta, avui per avui, com la millor alternativa a la deixalleria fixa. A més, amb importants bonificacions en la taxa de residus domèstics de les persones usuàries.

Joan Roca, regidor de Medi Ambient, espais Públics i Equipaments de l’Ajuntament de Vilassar de Mar, explica que la deixalleria mòbil, que se situa a quatre punts de la població,  és la millor alternativa a l’equipament del Camí del Mig, per la proximitat al ciutadà, ja que l’estalvia anar a la deixalleria fixa. Ens posa exemples del que s’hi pot portar: oli domèstic usat, piles, bombetes, electrodomèstics, joguines trencades…. i  recorda que en l’ús de les deixalleries hi ha bonificacions per a les persones usuàries

Sens dubte, en temps de pandèmia, la deixalleria mòbil es presenta com una molt bona solució per evitar aglomeracions.

Joan Roca recorda que cal dur la targeta preceptiva per beneficiar-te del descompte en la taxa d’escombraries.

El regidor de Medi Ambient, Espais Públics i Equipaments del nostre consistori creu que hi ha dues causes que expliquen l’ increment de persones usuàries:  la major conscienciació mediambiental i que amb les mesures de restricció de la mobilitat i el fet que, amb les mesures de restricció de mobilitat per la pandèmia del coronavirus, moltes persones es passen moltes més hores a casa i tendeixen a buidar armaris i desfer-se de tot allò que ja no necessiten o no volen.   

El servei està mancomunat amb els consistoris de Cabrils i Cabrera de Mar

Recordem que la deixalleria mòbil la pots trobar, a Vilassar de Mar, el dijous al matí a l’Avinguda Eduard Ferrés amb Sant Jeroni i per la tarda a l’avinguda Montevideo amb el carrer de Mestral. Tots els divendres al matí la trobaràs al carrer de Sant Artur amb Santa Maria i per les tardes a la Ronda Vilassar. En horari de 9 a 12’30h i de 4 a 6 de la tarda.

(Foto: Marta Torroella)