Programació especial de les Primeres Jornades de l’Aigua

Vilassar Ràdio ha emès una programació especial amb motiu de la celebració de les Primeres Jornades de l’Aigua a Vilassar de Mar, organitzades per Aigües de Vilassar- Mina Vella, l’Ajuntament de la nostra població i l’associació cultural Bricbarca, en el context de la celebració del Dia Mundial de l’Aigua, que se celebra el 22 de març.  Les activitats d’aquestes primeres jornades es desenvolupen des del 18 al 20 de març.

El divendres 18 de març la nostra emissora va retransmetre l’acte que va tenir lloc a la Sala Roser Carrau, des de les 7 del vespre. Va consistir en una taula rodona sobre “L’aigua, Font de vida”.

Josep Budó, president d’Aigües de Vilassar-Mina Vella, va donar la benvinguda als assistents:

El regidor de medi ambient i tinent d’alcalde, Joan Roca, va inaugurar les jornades:

Seguidament va haver-hi tres xerrades:

“L’aigua a Vilassar de Mar”, a càrrec de Feliu Novell Andinyac, director del Museu de la Mina Vella

“El cicle de l’aigua”, a càrrec d’Anna Roca i Alberch, llicenciada en biologia, investigadora i amb una àmplia experiència com a tècnica de medi ambient a diversos ajuntaments

“El sanejament de les aigües residuals a Catalunya”, a càrrec de Joan Pinyol i Ribas, director de Medi Ambient del Consell Comarcal del Maresme

En acabar, va haver taula rodona sobre el contingut d’aquestes xerrades, on es va donar resposta a les preguntes efectuades pel públic assistent

.

Escolteu aquí l’espai de divendres sencer:


Dissabte 19 de març la nostra unitat mòbil es traslladava al pati ubicat al costat de l’entrada al Museu de la Mina Vella. Des d’allà s’ha emès una edició especial de “Bagul Sardanista”, presentat i produït per Margarida Vernetta

D’11 del matí a 1 de la tarda s’ha emès un programa especial presentat i produït per Agustí Martin, en què s’ha entrevistat a diversos integrants de la companyia d’Aigües de Vilassar-Mina Vella. A l’espai s’ha parlat sobre els orígens i l’evolució de la Mina Vella i de la companyia Aigües de Vilassar, sobre el seu funcionament, el servei que realitzen al nostre poble, les fonts de la nostra població, la història del Museu de la Mina Vella i la importància de l’aigua a nivell internacional, entre altres temes. També s’han resumit les xerrades de divendres i s’ha entrevistat a algunes persones que han visitat al Museu en el transcurs de la Jornada de Portes Obertes que hi ha hagut de 10 del matí a 2 de la tarda, jornada que s’ha completat amb un vermut.

Entrevistes que s’han realitzat:

Josep Budó, que és el president de la companyia, ens ha explicat què són la Mina Vella i Aigües de Vilassar.

Josep Budó

Pere Guardiola, vicepresident, i amb Narcís Tenas, tresorer, ens expliquen què significa per a ells la Mina Vella i rememoren els seus anys al museu.

Julián Julià, gerent de la companyia, s’ha encarregat de l’apartat més tècnic i ens ha explicat com funciona tot.

Enric Neddermann, secretari i músic vilassarenc, ha parlat sobre la importància de l’aigua a nivell internacional.

També s’ha entrevistat a Feliu Novell, director del Museu de la Mina Vella, que ens ha delectat amb la història de Ca l’Eudald.

La conducció tècnica de les retransmissions ha estat a càrrec de Xavi Puig i David Hernández Bona. Irene Sallent i Robert Maza han realitzat tasques de suport a la retransmissió.

Escolta aquí l’espai sencer:


Aquestes primeres jornades de l’Aigua es completen amb la celebració diumenge 20 de març d’activitats diverses organitzades per Bricbarca: jocs infantils, tallers d’habilitats mediambientals, animació i l’actuació musical d’Enric Neddermann al pati cobert de l’escola Les Franciscanes de Vilassar de Mar.