Àudio de la retransmissió de l’encesa de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels drets humans

Vilassar Ràdio ha emès aquest dissabte 15 de gener la retransmissió de l’encesa, des de la Torre d’en Nadal, a la plaça Pau Vila, de torres, talaies i talaiots de la Mediterrània pels drets humans.  L’acte estava organitzat pel GOVI (Grup d’Opinió de Vilassar de Mar), Centre d’Estudis Vilassarencs, Creu Roja, Aula d’Extensió Universitària, els Mansuets de foc i l’Ajuntament del nostre municipi.

La iniciativa del projecte té per objectiu posar en evidència el drama humanitari de la migració per mar de la gent que ha de fugir del seu país, i fer-ho a partir d’elements destacats del patrimoni cultural com són les torres de guaita. Aquest projecte va néixer a Balears i s’ha anat estenent per alguns municipis costaners catalans, valencians i d’altres zones.

 

A les 12 del migdia hi ha hagut la presentació de l’activitat, a càrrec de Jos Petit, en representació del GOVI (Grup d’Opinió de Vilassar) i d’Ernest Ortoll, en representació del CEV (Centre d’Estudis Vilassarencs).

L’historiador Joan Giménez, membre del CEV, ha ofert la xerrada “Les torres de defensa de Vilassar de Mar del seu origen a l’heràldica municipal”.

Seguidament hi ha hagut la lectura del Manifest, a càrrec de l’alcalde i president del Consell Comarcal del Maresme, Damià del Clot, i d’un integrant de Creu Roja Vilassar de Mar.

A continuació s’ha realitzat l’encesa de fum, a càrrec dels Mansuets de Foc, a peu de torre. Fum simbòlic, símbol d’amistat.

L’acte ha acabat amb música en directe, amb interpretació al piano, guitarra i clarinet de tres peces, entre les quals “Viatge a Ítaca”, a càrrec dels músics de Vilassar de Mar Jordi Font,  Alvar Rossell i Núria Casares.

L’Institut Ramon Muntaner (IRMU) s’ha sumat al projecte, ha estat duent a terme tasques de difusió a través de la xarxa de Centres d’Estudis Locals de Catalunya i ha estat coordinant l’encesa. Aquest projecte ha tingut el suport d’ Amnistia Internacional.

 

 

Podeu escoltar el programa sencer en aquest enllaç