Àudio de la retransmissió de la Rua de Carnaval

Aquest dissabte, nou comparses han participat a la Rua de Carnaval de Vilassar de Mar que, després de dos anys d’absència pel coronavirus, s’ha realitzat avui a la tarda

Vuit comparses (Les Valkíries, Tutubatum,  Makus de Vilassar, Karlipos, Rumba Freack, PacMan Fever, Excalibur, Sisu Alocats) entren al concurs de comparses i una (Ovelles) ha participat però no entra en concurs

La Rua ha estat retransmesa en viu per Vilassar Ràdio en un programa especial que hem emès des de 2/4 de 7 a 2/4 de 9 del vespre

Després de la presentació de les activitats d’avui de Carnaval, a càrrec de Jaume Cabot, l’alcalde, Damià del Clot, que anava disfressat, a l’igual que la regidora de Cultura, Esther López, i a l’igual que moltíssimes persones del públic assistent, ha donat la benvinguda a totes les persones assistents i a la Reina de Carnaval i al Rei Carnestoltes:

Després la Reina i el Rei Carnestoltes han fet el pregó:

Hem parlat, durant el recorregut de la rua, amb els representants de les comparses i amb el públic que estava presenciant-la, que ha estat molt nombròs en el transcurs de tot el recorregut.

La retransmissió ha estat conduïda tècnicament per Xavi Puig i Ricard Alcaina, a la unitat mòbil Cristina Lancho i Clàudia Sacristan, i en la locució Robert Maza.

Avui a la plaça Josep Tarradellas, a partir de les 11 de la nit, hi haurà el lliurament de premis del certamen, disco mòbil amb Roger Freedom i oferta gastronòmica amb diferents foodtrucks.

Pel que fa al concurs, la comparsa guanyadora s’endurà 700 euros i la cinquena, 300. La segona, tercera i quarta rebran 600, 500 i 400 euros, respectivament.

A banda d’aquests premis, també hi haurà premi per a la millor carrossa, que s’endurà 700 euros i l’escultura del premi Toni Linares, i per a la millor reina, que rebrà 200 euros. L’últim premi serà per votació popular a la simpatia.

Els actes de Carnaval van arrencar abans d’ahir dijous amb l’arribada a la plaça de l’Ajuntament de la Reina i el Rei Carnestoltes i amb el berenar amb botifarra d’ou, organitzat per Firobi. Els actes han seguit aquest dissabte al migdia amb el Carnaval Infantil que s’ha fet a la plaça Picasso i que han protagonitzat els Coloraines.

Aquest diumenge, a les 12 del migdia a la plaça del Círcol arribada de la 46ena edició del Carnestoltes infantil del Firobi amb la companyia Encara farem salat.

I, finalment, i de rigorós dol, el dimecres 22 de febrer, enterrament de la sardina. Amb l’organització de l’AVAL, del Firobi, dels Mansuets de Foc i la Regidoria de Cultura i Festes Populars de l’Ajuntament, concentració a Can Bisa i cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament on es llegirà el testament del Rei Carnestoltes.