‘Art al carrer’ s’estrena al nostre poble amb ‘Els guardians dels somnis de la nit’

El Museu Municipal de Vilassar de Mar posa en marxa “Art al carrer”, una iniciativa per apropar la creativitat i la vitalitat de l’art a l’espai urbà. Aquesta nova proposta, que integrarà l’art a la nostra quotidianitat, s’estrena amb “Els guardians dels somnis de la nit”, una instal·lació temporal de l’artista Martí Rom que fins al 12 de juny, llueix a la cruïlla del carrer Santa Eulàlia amb el carrer Sant Artur, al costat de la Biblioteca Municipal.

Es tracta, segons explica el mateix autor, d’una composició de dues escultures, “dos guardians armats amb barres que resten immòbils vigilant l’espai privat dels somnis…”   i que, en bona mesura, neixen i es formen a les biblioteques.

“Art al carrer” neix també amb l’objectiu d’apropar a la ciutadania artistes compromesos amb el Museu de Vilassar de Mar i amb l’enriquiment cultural de la nostra vila. És el cas de Martí Rom, l’obra completa del qual es podrà contemplar paral·lelament, del 10 d’abril al 12 de juny, al Museu Enric Monjo, a Martí Rom. 50 anys d’art. 

Aquesta exposició, que resumeix la seva carrera artística, és un viatge per cinc dècades de constant creativitat artística i permet descobrir l’interès de l’autor per disciplines artístiques que van des de la fotografia, els curtmetratges, les performances, els environaments i les accions fins a l’escultura, passant per la pintura, el collage, el gravat, el dibuix i els objectes.

Segons assenyala el comissari de la mostra, Ramon Casalé, aquesta retrospectiva servirà, a més, perquè “ens adonem de la seva capacitat per construir obres impossibles, que s’estenen més enllà de la realitat, i que només es troben en la seva pròpia imaginació”.