Arriben vaixells històrics i centenaris a la costa del Maresme

Des de dijous 22 i fins al diumenge 25 de març, la costa de Mataró compta amb un atractiu ben especial per visitants i veïns: el Galeón Andalucía. Es tracta d’un esplèndid vaixell històric rèplica d’un dels galions espanyols protagonistes de les rutes comercials que van unir Europa amb Amèrica i les Filipines. La visita del Galeón es l’avançament de la trobada de vaixells que es farà al juny, on hi participaran, entre altres vaixells històrics, el Sant Ramon, restaurat per l’associació vilassarenca Bricbarca. El Galeón es podrà visitar de 10 del matí a 7 de la tarda a la  Base Nàutica Mataró Marina Barcelona, ubicada a la costa de la capital de la comarca.El preu del tiquet és de 6 euros els adults, 3 euros els nens i nenes, i 15 euros les famílies.

Pel que fa al festival marítim Maresmar- Trobada de Centenaris 2018 , se celebrarà en aigües del Maresme entre el 8 i el 10 del mes de juny. En aquesta trobada d’embarcacions centenàries i històriques, organitzada per l’empresa arenyenca Varador 2000, hi participaran una vintena de vaixells encapçalats pel Santa Eulàlia – buc insígnia del Museu Marítim de Barcelona – i el Sirius, que aquest any compleixen 100 anys i encara naveguen. També hi participaran altres vaixells històrics com el Far Barcelona, el Bon Temps i La Courtisane, o el Sant Ramon, entre molts d’altres.

 

 
El públic visitant podrà contemplar i visitar els vaixells així com les zones habilitades pels diferents ens col·laboradors. El programa d’activitats també inclou una Travessa per la Costa del Maresme, en la que participarà tota la flota històrica i una flota popular formada per particulars i clubs nàutics. Al mateix temps i en el marc del Maresmar, al port d’Arenys de Mar també s’hi desenvoluparan diverses activitats paral·leles: exposicions fotogràfiques, conferències, taules rodones, xerrades i activitats per a la mainada, entre d’altres.