En marxa les jornades “Orienta’t“

L’Ajuntament de Vilassar de Mar, en el marc de les jornades “Orienta’t”, aposta per establir espais de conversa, enfocats a la comunitat educativa, amb l’objectiu de donar eines a l’alumnat vilassarenc per tal que tinguin més clar el seu futur acadèmic i professional. Les xerrades es fan, de manera telemàtica, entre dilluns 22 i dijous 25 de març al matí. Els dos instituts de Vilassar de Mar, el Pere Ribot i el Vilatzara, ho remataran amb dues sessions més que es faran el 8 i 9 d’abril.

El consistori del nostre municipi, doncs, ha buscat expertstant de formació professional com d’universitat dels diferents àmbits de coneixement (tecnològic, científic i de la salut, econòmic i social i d’arts i humanitats), perquè participin en aquestes espais de conversa amb l’alumnat de 4rt d’ESO de Vilassar de Mar.

L’objectiu d’aquestes jornades d’orientació acadèmica i professional adreçades als estudiants de secundària de Vilassar de Mar i a les seves famílies és explicar la pròpia experiència a l’alumnat de 4rt d’ESO i respondre a les preguntes que els facin relacionades amb el seu àmbit de coneixement, per a facilitar al jovent la presa de decisions sobre l’itinerari formatiu a seguir i, alhora, donar-los a conèixer les possibilitats laborals que ofereix el territori.

Malgrat que, des d’aquest dilluns ja comencen les xerrades, el plat fort arribarà el proper dijous quan, des de dos quarts de set de la tarda a dos quarts de vuit del vespre, Pilar Gargallo, presidenta de la Federació de Moviments de Renovació Pedagògica de Catalunya pronunciarà la conferència “#VDM360: Una aliança cap a l’educació a temps complert”. Abans, el regidor d’Ensenyament, Jordi Tàpies, farà una presentació institucional de les jornades “Orienta’t”. Això serà un quart d’hora abans.

Tot arrenca, aquest dilluns, 22 de març, de 7 a 8 de la tarda.  Carol Biosca, periodista especialitzada en orientació educativa, enceta la primera xerrada de les Jornades Orienta’t desenvolupant el tema “Orientacions per a la tria d’estudis després de la ESO i el Batxillerat”. 

Dimarts 23 de març, també en el mateix horari de 7 a 8 del vespre, David Codina, mestre d’ESO i Batxillerat i President de l’Associació Educant en Colors, afrontarà la xerrada que porta per títol “No sap què fer! Com podem acompanyar els nostres fills i filles”.

Els dos instituts de Vilassar de Mar, en el marc de les Jornades Orienta’t, segueixen proposant noves cites en els calendaris. Així, tant el Vilatzara com el Pere Ribot proposen per a l’alumnat de 4rt d ESO un seguit de conferències els dies 23 i 25 de març, i els 8 i 9 d’abril en horari matinal. Amb títols tan útils per a les edats del seu alumnat com “Batxillerat o Formació Professional? Tu decideixes”, o “Identifica i entrena les teves competències” així com un “Gimnàs de competències”, en aquest cas presencial, en el qual l’alumnat de 4rt d’ESO es repartirà en diferents grups reduïts per aprofundir en aquest taller.

Els espais de conversa s’organitzaran de forma telemàtica. Per assistir a les xerrades, cal enviar un correu electrònic a padillaal@vilassardemar.cat indicant nom i cognoms.