Arriben els primers actes de la Rierada, el Navegacompuguis i la Gran Gimcana

La Rierada es començarà a viure a partir d’aquest dissabte 17 de juny amb tres activitats prèvies a la Festa Major. Es tracta del “El Navegacompuguis” i “La Gran Gimcana” , i un sopar amb concert a la plaça de l’Ajuntament. La Rierada és un projecte que neix fa dos anys amb la unió dels joves de la Festa’l Burro i l’Assemblea de Festes Reivindicatives. La idea principal va ser la d’implicar a tots els vilassarencs i les vilassarenques a construir una festa més viva i més participativa, pensada per a totes les edats. La idea de La Rierada gira al voltant de tres sectors, que es converteixen en tres equips vestits de diferents colors: el blau (Pescadors Contrabandistes), el taronja (Mestres d’Aixa) i el verd (Gent Pagesa). Aquesta ambientació està inspirada en els oficis antics de Vilassar de Mar com a fil conductor. Així doncs, s’ha aconseguit que amb La Rierada es visqui una germanor i una implicació del veïnat organitzat, visible en la decoració dels carrers i en la gran participació en les activitats.

 

 
Pel que fa al “Navegacompuguis”, des de l’organització de la Rierada s’anima als assistents a construir la seva pròpia andròmina i a “navegar com puguis”. Es tracta d’un acte que pretén generar sinèrgies i complicitats dins el marc de La Rierada, amb un dels elements característics del nostre poble com a teló de fons: el mar. Es tracta d’una travessa d’andròmines flotants. Es realitzarà a la Platja del Palomares. A les 11 del matí es faran les inscripcions i a les 12 inici de la travessia, amb cent metres de recorregut.

En relació a la “Gran Gimcana”, està adreçada a grans i petits, de gran recorregut per a tot el poble, on es podrà gaudir en equip i per sectors de diferents proves que ajudaran a la puntuació final de La Rierada d’aquest any. Una activitat lúdica i col·lectiva on la sana rivalitat entre els sectors podrà agafar el seu punt àlgid. Es realitzarà a les 5 de la tarda.

 

Més tard, a la plaça de l’Ajuntament, a 2/4 de 8 del vespre, swing, a 2/4 de 10 de la nit sopar popular, a les 10 glosa i les 11 de la nit, concert amb Trast i PDorretas.

 

També dissabte es donarà el tret de sortida a la decoració dels carrers, places i balcons. Una competició que cada vegada va agafant més força i que serà puntuada per part del jurat popular el cap de setmana de Festa Major.

 

Les samarretes amb la imatge de la Rierada són a la venda als següents establiments: Montse Planas, La Copisteria, Detalls, Cotó Fluix, Calçats Moltó, L’Illa de Paper. El mateix dissabte 17 de juny hi haurà un punt de venda de samarretes a la plaça de l’Ajuntament.