Després de 2 anys d’absència pel coronavirus torna, enguany, i amb molta força, la Rua de Comparses de Carnaval de Vilassar de Mar, una, per cert, de les que ha guanyat més presència i participació en els darrers anys al Baix Maresme. La cita serà el proper dissabte 18 de febrer a partir de les sis de la tarda. La rua és un dels plats estrella del menú d’actes del Carnestoltes al nostre municipi.

La regidora de Cultura, Esther López, ha explicat en una entrevista al “Parlant de tot“, que participaran 8 comparses a la Rua i que es calcula que en total seran, aproximadament, unes 250 persones, a diferència de les 17 comparses de 2019 amb 950 persones.

Vilassar Ràdio farà una programació especial, en directe, des de dos quarts de set de la tarda fins a l’arribada de les comparses a la plaça Tarradellas.

El programa festiu arrenca aquest dijous, dijous graus, amb l’esperada arribada a la plaça de l’Ajuntament de la Reina i el Rei Carnestoltes. Acte seguit, tret de sortida del Carnaval 2023. Berenar i nfantils, de la mà del Firobi, amb botifarra d’ou.

Saltem ja a un dels dies grans de la Festa prèvia a la Quaresma. Aquest dissabte 18 de febrer,  a les 12 del migdia, Els Coloraines protagonitzaran el Carnaval Infantil a la plaça Picasso. I, a partir de les 6 de la tarda de dissabte, concentració de les comparses al Veral de l’Ocata.

Amb els micròfons, en directe, de Vilassar Ràdio escoltarem el pregó de la Reina i el Rei Carnestoltes. I, després de 2 anys, arrencarà la rua. Sortiran de Sant Artur per agafar Maria Vidal, Sant Genís, carrer de Montserrat per tombar a l’esquerra carrer de Sant Joan amunt. Després, avinguda Montevideo fins a tombar a la dreta, per Mestral, per enfocar el destí final, la plaça Tarradellas. A partir de les 11 de la nit, lliurament de premis, disco mòbil amb Roger Freedom i oferta gastronòmica amb diferents foodtrucks.En aquesta plaça del nostre municipi, les comparses tindran temps per fer la seva exhibició final. Sobre les 11 de la nit es lliuraran els guardons.Les comparses que facin tot el recorregut podran optar als premis que atorgarà l’Ajuntament. La guanyadora s’endurà 700 euros i la cinquena, 300. La segona, tercera i quarta rebran 600, 500 i 400 euros, respectivament. A banda d’aquests premis, que seran lliurats el mateix dissabte 18 de febrer, a les 23 h, a la plaça Tarradellas, també hi haurà premi per a la millor carrossa, que s’endurà 700 euros i l’escultura del premi Toni Linares, i per a la millor reina, que rebrà 200 euros. L’últim premi serà per votació popular a la simpatia.

L’endemà diumenge 19 de febrer, a les 12 del migdia i a la plaça del Círcol arribada de la 46ena edició del Carnestoltes infantil del Firobi amb la companyia Encara farem salat.

I, finalment, i de rigorós dol, el dimecres 22 de febrer, enterrament de la sardina. Amb l’organització de l’AVAL, del Firobi, dels Mansuets de Foc i la Regidoria de Cultura i Festes Populars de l’Ajuntament de Vilassar de Mar. Concentració a Can Bisa i cercavila fins a la plaça de l’Ajuntament on es llegirà el testament del Rei Carnestoltes.

Així, Vilassar de Mar tornarà a gaudir de la desfilada de disfresses, balls i coreografies després que en l’edició de l’any passat, la de 2022, segur que ho recordes, no es va poder fer les restriccions sanitàries que imperaven en aquell moment i es va substituir per un ball.