Arriba a Vilassar de Mar l’exposició d’homenatge a Carrasco i Formiguera

Del 16 al 30 d’agost, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch acull l’exposició Manuel Carrasco i Formiguera: Una vida per a la llibertat, quan es compleixen 75 anys del seu afusellament a mans del règim franquista.

Es tracta de l’exposició organitzada pel Memorial Democràtic de la Generalitat de Catalunya i l’Ajuntament de Barcelona per retre homenatge al polític i advocat català afusellat a Burgos.

Carrasco i Formiguera

La mostra, comissariada per Quim Torra, repassa la trajectòria política i humana de Carrasco i Formiguera. Advocat de formació, home de família, ciutadà compromès i polític d’ideals i conviccions, va dedicar la vida al recobrament dels drets nacionals de Catalunya i a la salvaguarda dels valors cristians de justícia social i de democràcia.

La lluita pels seus ideals li va procurar tres consells de guerra, dues denúncies militars, una sanció governativa i finalment una sentència de mort. A través d’objectes, fotografies i filmacions particulars, la mostra dóna a conèixer la dimensió humana i més personal del polític, fent palesa la importància de la seva dona i la seva família en el seu itinerari.

La inauguració de la mostra, divendres 23 d’agost, a les 19 h.