Arriba a les llibreries “L’Esguard de la bèstia”, obra guanyadora del I Vilassar de Noir

Quim Gómez és l’escriptor que, amb la seva novel·la “L’Esguard de la Bèstia”, es va proclamar guanyador , el passat 2019, de la primera edició del Festival de Novel·la Negra en català Vilassar de Noir.

Un certamen que se celebra al nostre municipi i que, enguany, recordem-ho, es va haver de suspendre per la pandèmia. Amb ell descobrim una obra plena d’homes maldestres i de dones valentes. Es tracta d’un llibre que acaba d’editar-se i que recentment ha arribat a les llibreries de la comarca. Està editat per Llibres del Delicte.

Gómez ha passat pels micròfons del “Parlant de Tot”, el magazine matinal d’aquesta casa. Informàtic de professió i amb una passió per escriure històries, va acabar guanyant aquest guardó vilassarenc de novel·la negra.

Amb un munt de relats curts a les seves esquenes i amb diferents cursos d’escriptura realitzats, Gómez, de 58 anys, explica quin va ser l’embrió d’aquest “Esguard de la Bèstia. Els seus professors d’escriptura li van demanar, com a exercici, una carta explicant per què no podia anar a classe. I, a partir d’aquí, ja no hi va haver aturador, i va començar a escriure aquesta obra

Es tracta d’una novel·la amb un protagonista, el caporal Pasqual Balasch, que no deixa ningú indiferent. Tots els protagonistes tenen alguns trets biogràfics de l’autor.

Al guanyador del premi “Vilassar de Noir” li va sortir una obra plena d’homes maldestres i dones fortes. És el cas del seu protagonista, que no sap gestionar les seves emocions.

L’esguard de la Bèstia”, amb tots els ets i uts del gènere negre, li va servir a Gómez per treure la ràbia i el malestar que porta davant de la gran quantitat de casos de violència masclista que hi ha a la societat.

Una novel·la que es va començar a cuinar l’any 2008. Gómez confessa no tenir por a la síndrome de la pàgina en blanc. Arrenca amb una frase que li surt de dins i tot va rodat. Va presentar-se al certamen “Vilassar de Noir” per veure si allò que escriu podia agradar a un jurat professional

Esperem, amb candeletes, la propera obra d’en Quim Gómez que, ens avisa, explorarà el món de la ciència ficció.

Podeu escoltar l’entrevista sencera aquí.