Ariadna Filali toca tots els papers de l’auca

Seríeu capaços de pujar a un escenari després de tres classes de teatre, sense experiència prèvia? I fer-ho davant de tot un país?

Sembla que això està a l’abast de molt poca gent, potser el fet de ser capricorn, quadriculada i amb molta memòria, tal com assegura, va portar a l’Ariadna Filali professora de ioga i creixement personal, a acceptar un repte en majúscules.

La ja actriu mataronina, és la Tomasa, una de les protagonistes de “L’auca del Senyor Esteve”, de Santiago Rusiñol, després de superar totes les proves del programa de TV3 La Puntual” dirigit per Àngel Llàcer i Enric Cambray. Amb la seva naturalitat i energia desbocant ens ho va explicar al “Parlant de tot“.

Quan la Neus, seva companya de classes, al Foment Mataroní li va proposar anar al càsting del programa, es va haver d’assabentar de què anava tot plegat, i és que a casa seva no té televisió.

Es va presentar a Tàrrega on es van fer les proves, sense vergonya, ni expectatives, únicament per viure una experiència nova i que, amb el temps, resultaria ser el descobriment de la seva passió, el teatre.

Li agrada el que veu d’ella, cada dimecres, dia d’emissió del programa, quan va a casa els seus pares a veure’s. El que més destaca de si mateixa és l’expressivitat i sobretot el respecte cap a tots els companys/es de programa. Se sent molt orgullosa.

Respira tranquil·litat, però reconeix que li van aparèixer els nervis i la seriositat quan li van trucar de la productora per realitzar el càsting, després d’haver enviat un vídeo amb una improvisació, però el seu lema de vida el té molt clar:


“Fins al dia d’avui encara no hi ha res del que m’hagi penedit de no fer”. Ariadna Filali, actriu.

Ho tenia clar doncs, cotxe i cap a la capital de l’Urgell. A partir d’aquí llàgrimes d’emoció al saber que formaria part del programa, tirant de constància i il·lusió i potser ajuda divina, ja que assegura que si hi poses aquests dos elements, els miracles existeixen.

Més enllà de miracles, aquesta dona forta i d’emocions a flor de pell, té molt clar que els oms formen part de la seva vida. Viure amb presència és practicar ioga, encara que es dediqui algun dia al teatre, la ràdio o la televisió el ioga sempre l’acompanyarà.

No es posa cap barrera, ha fet fins i tot els primers passos al món de música cantant una cançó amb el músic i cantant mataroní Albert Gámez i és que l’Ariadna està segura que la vida és molt sàvia i quan apareixen oportunitats hi ha alguna cosa al darrere per viure-les.

La Tomasa, el seu primer gran paper, amb el que ja s’ha estrenat professionalment i que està a punt de passejar pel país amb els bolos que ja tenen tancats. Ha portat a la protagonista a la seva vida, fins i tot quan condueix cap a Mataró pensa com ho faria la pròpia Tomasa, qui sap si algun dia podrà portar l’obra a algun escenari de la seva ciutat, la capital del Maresme, i és que…


“El “no” no existeix, tot a la vida és un sí, però la ment i l’ego no t’ho deixen veure, però totes les situacions et porten a un “sí””. Ariadna Filali, actriu.

És per això que la seva il·lusió de fer un musical, la portarà aconseguir-ho, qui sap si amb el seu admirat Àngel Llàcer.

Molta merda Ari.