“Ara em prendria una orxata”, nou llibre de l’escriptora Eulàlia Armengol

 

Dijous 13 d’octubre, a les 18.30 h, es presenta a la Biblioteca Ernest Lluch i Martín de Vilassar de Mar “Ara em prendria una orxata”, el nou recull de contes de l’escriptora vilassarenca Eulàlia Armengol. Ho farà acompanyada de Marta Luna, pedagoga, i Joan Ramon, que farà la lectura de fragments.

Després de l’èxit i bona acollida del seu primer recull de relats, “La insuportable absència del bròquil”, Eulàlia Armengol ens ofereix una segona obra on, dins un estil i una veu del tot originals, reuneix trenta-vuit contes que de ben segur que sorprendran i apassionaran: històries narrades des d’un angle de visió impregnat tot sovint d’una ironia subtil i intel·ligent que ens du a reflexionar, més enllà de cadascuna de les històries concretes, sobre temes quotidians i amb els quals tothom s’hi pot sentir identificat, com l’amor o el desamor, la companyia, la solitud, la por o les convencions socials.

Els contes d’Armengol es caracteritzen per una narrativa vívida, transparent i àgil. Destaquen per explicar històries quotidianes amb personatges que no són herois, sinó persones que viuen realitats que se’ns fan properes. Amb una llengua neta i segura ens porta a desenllaços inesperats i desconcertants que mantenen el lector expectant.

En el seu primer llibre “La insuportable absència del bròquil” ja va quedar palès que la ironia és un dels trets més característics de la contista i a “Ara em prendria una orxata” ho reafirma. Les alegries, tristeses, enamoraments i maldecaps són explicats d’una manera molt propera, clara i amb un toc d’humor que no deixa indiferent a ningú.

Eulàlia Armengol ha dedicat la vida professional al màrqueting, la comunicació i la cultura, amb tasques de direcció i assessoria en diferents empreses i en la seva pròpia. Redactora de guions cinematogràfics i productora de projectes de divulgació cultural, l’escriptura de relats sempre ha estat la seva passió.

Aquest és el setè recull de contes que publica l’Editorial Trípode i el segon d’Armengol. Ja des dels seus inicis, que l’editorial independent aposta per la narrativa breu i els reculls de contes, un gènere que de mica en mica va agafant prestigi dins el panorama literari català.

L’Editorial Trípode va néixer el juliol de 2018 amb la intenció de promoure noves veus d’autors catalans, i amb una molt acurada selecció; i alhora també, per descomptat, autors consolidats dins l’alta literatura. El volum previst de publicacions és de 8/10 l’any, per tal de poder dur a terme una bona tria, cura i promoció de cadascun dels títols que publiquen.