Aquesta tarda, xerrada sobre la Fundació Vicente Ferrer a la Sala Carrau

 

Lancy Dodem va ser el primer nen apadrinat per la Fundació Vicente Ferrer. Avui, en la seva qualitat de coordinador de relacions exteriors i filantropia de l’ ONG, visita Vilassar de Mar. Des de les 6 de la tarda, a la Sala Maria Roser Carrau, Dodem és el convidat d’avui de l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar, per parlar sobre l‘Índia Rural i els projectes de la Fundació Vicente Ferrer.

Dodem va ser, doncs, el primer dels més de 130.000 nens i nenes que ha ajudat i ajuda la Fundació al sud de l’ Índia gràcies a la seva política d’apadrinaments. L’objectiu és, a través de l’educació, ajudar a les persones a poder sortir de la pobresa i a tenir un futur millor. Es tracta d’un treball de 50 anys de la Fundació, al sud de l’ Índia, amb el recolzament dels apadrinaments fets des d’aquí.

Dodem ha explicat la seva pròpia experiència: el seu pare era el xofer de Vicente Ferrer i la seva mare mare la cuinera. Pràcticament va néixer a la casa de la Fundació. Ha subratllat que té molt presents a la seva memòria les ensenyances que li va brindar Vicente Ferrer, que resumeix en tres eixos: creure en la providència, en l’acció bona i el perdó.

Destaca, com un lema, que “hi ha una vida sense sabates”. Per a ell que fa anys que és afincat a Catalunya, la societat europea és materialista i instal·lada a la rutina. L’Índia és tot el contrari, diu. Per a exemple, quan ell va arribar l’any 1998 a Barcelona, el que més el va sorprendre només sortir de l’aeroport del Prat va ser que la gent no somreia i, en canvi, a l’Índia tothom somriu, tot i les dures condicions de vida que hi ha en aquell país. Ha afegit que “tot no és necessari, amb poc es pot viure i amb tranquil·litat”

En Dodem recorda que apadrinar un nen o nena només costa 21 euros, xifra que fa autèntics miracles a l’Índia Rural, ja que amb aquesta aportació econòmica, pot viure una família durant un mes. Recomana que, si podem, no només ens limitem a fer l’apadrinament: que ja és moltíssim.

Ens aconsella a viatjar a l’Índia i conèixer la Fundació de primera mà, a través del seu web.

La fundació està ubicada al carrer París, 71 de Barcelona. El seu telèfon és el 900 111 300

Escola l’entrevista realitzada a l’espai “Parlant de tot”: