Aquesta tarda, conferència sobre “Transició energètica: el paper de l’energia nuclear?’”

“Quin és el paper de l’energia nuclear en un moment de Transició Energètica?” Aquesta és la pregunta que, aquest dimarts a les 6 de la tarda a la Sala Maria Roser Carrau, miraran de respondre l’enginyer i filòsof Francesc Raventós, per una banda, i, per l’altre, Carles Riba, també enginyer, escriptor i polític. Conferència-diàleg en un acte organitzat per l’Aula d’Extensió Universitària de Vilassar de Mar i la Fundació Ernest Lluch.

Raventós, en entrevista  realitzada aquest passat dilluns a “Parlant de tot”, ha explicat que és un tema tan complex que es necessitarien moltes hores. Des de fa un quart de segle que la qüestió és a l’agenda mediambiental del món. Cal, però, molta comunicació. Molta pedagogia.

Ha subratllat que estem en un punt molt important, diu, de la història de la humanitat. Ha recordat que el clima no té fronteres i que cal que s’incideixi en les cimeres mundials en què és necessari lluitar plegats contra el canvi climàtic.

Raventós ha treballat molts i molts anys en el camp de la seguretat de les centrals nuclears. Ha dit que a Occident són  “raonablement segures”, ja que es dedica un esforç gairebé més gran a la seguretat que no pas a la funcionalitat i ha afegit que a Espanya, allargant la vida de les centrals nuclears 30 anys,  es tindria la garantia que la transició ecològica es faria “amb l’esquena coberta”

Raventós és doctor enginyer per l’Institut National Polytechnique de Grenoble i llicenciat en Filosofia i Lletres per la Universitat de Barcelona. Carles Riba és enginyer, escriptor i polític català, doctorat en enginyeria industrial.

El preu de l’entrada per a les persones que no siguin sòcies d’Aula d’Extensió Universitària és de 5 euros. 

(Imatge: central nuclear-Wikipèdia)