Al Maresme, cicle “Octubre, mes de la salut mental”, organitzat per CFP

 

El Centre de Formació i Prevenció, ubicat a Mataró, organitza diversos actes aquest octubre, que és el Mes de la Salut Mental, amb motiu de la celebració el 10 d’octubre del Dia de la Salut Mental.

En concret organitza la jornada “Joves i salut mental” al Foment Mataroní, tres exposicions d’Alterarte (dues a Mataró i una a Barcelona), un joc actiu sobre salut mental a la Biblioteca Martí Rosselló de Premià de Mar i un concurs a Instagram.

Pel que fa a la jornada “Joves i salut mental”, es farà el divendres 20 d’octubre al Foment Mataroní (carrer Nou, 11), de 9’30h de 12’15h,  i estarà centrada en reflexionar i visibilitzar una realitat tan transversal com és la salut mentals dels joves. Es donarà la benvinguda als assistents, hi haurà parlaments i manifest de les persones ateses, s’estrenarà el curtmetratge “Criden el meu nom”, després es farà la taula rodona “Joves i salut mental”, s’entregaran els premis del concurs Volart i hi haurà un aperitiu i mostra d’activitats comunitàries.

Hi haurà tres exposicions d’artistes d’Alterarte: “Mamífers, art i salut mental” , mostra pictòrica de Lídia Fané del 4 d’octubre al 8 de novembre al local d’Alterarte (Jaume Ibram, 10 de Mataró), “Fragments abstractes” de Simó Gràcia del 19 d’octubre al 8 de novembre a La Lola (Baixada de les Espenyes, 4 de Mataró) i una mostra col·lectiva dels alumnes del taller de gravat d’Alterarte, a la Biblioteca Museu Gub del Disseny (Plaça de les Glòries Catalanes, 37 de Barcelona).

Pel que fa al joc anomenat “Què en saps tu sobre salut mental”, joc actiu sobre salut mental obert a tothom, es farà a la Biblioteca Martí Rosselló (carretera de Vilassar de Dalt, 100 de Premià de Mar) .

Finalment, organitzen un concurs a Instagram per reflexionar sobre què és la salut mental. Cada participant ha de publicar un vídeo o imatge sobre què significa per cada persona la salut mental, ha de posar el hashtag #lasalutmentalés, etiquetar el perfil @cfpmaresme i mencionar-se en el text.     

Els premis del concurs seran dues invitacions gratuïtes a la Marxa per a la Salut Mental de Mataró que es farà el 26 de novembre 

Aquest cicle d’ activitats compta amb la col·laboració dels ajuntaments de Mataró, Premià de Mar, el Servei Català de la Salut i la Fundació Iluro.