Aquest matí Vilassar de Mar ha patit un esclafit

Avui divendres  al matí, al voltant de dos quarts de 10, Vilassar de Mar ha patit un esclafit, un petit tornado, que ha provocat, per exemple, que saltessin les plaques de la Biblioteca Ernest Lluch. Ràpidament, han arribat al lloc dels fets tan la Policia Local com els Bombers per assegurar la zona.

Aquesta, la de la Biblioteca, però, no ha estat l’ única incidència a Vilassar de Mar registrada aquest matí per culpa del fort vent que hem patit a primeres hores d’aquest divendres. Així, i segons informa la Policia Local, han caigut dos fanals a Ca l’Amell amb el carrer de Pere Ribot (just darrera del Pavelló de la Bòbila). També hem hagut de lamentar arbres caiguts a l’Avinguda Eduard Ferrés i al carrer Lluís Companys. A tot això, cal afegir que s’han registrat lleus despreniment de façanes al carrer Mont i vidres trencats a la ronda Vilassar on han caigut 10 teules.

Hem volgut conèixer l’opinió del nostre expert. Joaquim Serra, el meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme, ens ha confirmat aquest petit tornado amb vents de 90 km de mitjana.

 “Aquesta passada matinada s’ha format una línia de tempestes  a les comarques de Tarragona que s’ha anat desplaçant cap al nord-est i que han arribat a la zona del Maresme, entre les 9’30 i les 10’15 del matí i després ha abandonat la comarca i i aquesta línia de tempesta és la que ha acabat provocant l’esclafit, una davallada ràpida de la temperatura en 5 graus, i quan això passa, hi ha fortes ventades, de forta intensitat”, Joaquim Serra, meteoròleg del Consell Comarcal del Maresme

Afortunadament, no s’ha registrat cap dany personal.