Aquest juny començarà la instal·lació i reparació dels ascensors del passeig Marítim

Aquest mes de juny començaran els treballs d’instal·lació i reparació dels ascensors del passeig Marítim de Vilassar de Mar. Tres dels quatre que hi ha s’han de col·locar de nou. Les pluges que van afectar aquesta localitat el passat 12 d’octubre, entre d’altres danys, van malmetre el funcionament de tots els ascensors que connecten amb la zona de platja.

 

Fins ara, l’Ajuntament de Vilassar de Mar no ha disposat dels diners necessaris per començar aquestes feines. Just després dels aiguats, el govern de Vilassar de Mar es va posar a treballar per aconseguir les ajudes necessàries per arreglar tots els danys i, també, s’ha reunit en diverses ocasions amb l’empresa encarregada del manteniment dels ascensors (Zardoya Otis). Tot i això, els diners procedents de la subvenció de la Diputació de Barcelona no han arribat fins ara, motiu pel qual no s’han pogut encarregar els treballs abans. L’Ajuntament acaba de rebre els diners per part d’aquesta administració perquè pugui reparar els danys provocats per les pluges en diferents espais del municipi.L’Ajuntament s’ha compromès, també, a comunicar qualsevol novetat que estigui relacionada amb la reparació dels ascensors.

 

El primer ascensor que s’instal·arà de nou, durant aquest mes de juny, és el que hi ha just al passeig Marítim, que es troba a l’altura de l’estació de Renfe. Aquest ascensor serà el primer en funcionar perquè la seva renovació ja estava prevista per l’Ajuntament abans dels aiguats, provinent també d’una altra subvenció de la Diputació de Barcelona. Tot i això, el seu bessó, al carrer Sant Jaume, no es podrà col·locar fins a l’octubre.

 

Està previst que a finals de juliol ja pugui funcionar l’ascensor situat a la plaça Pau Vila, que connecta amb el passeig Marítim. Aquest és l’ascensor que sí que es podrà aprofitar i que necessita reparar part de la seva maquinària principal. És per això que les feines també poden començar a fer-se aquest estiu. Tot i això, el seu bessó, a la banda mar, no es podrà instal·lar fins a l’octubre.

 

Es preveu que sigui de cara a l’octubre que es puguin instal·lar els altres dos ascensors, que servirien per tenir tot el passeig Marítim connectat. Tant el de la banda muntanya de l’estació de tren com el de la banda mar de la Torre d’en Nadal s’han d’instal·lar de nou. Aquests dos, però, no s’han pogut encarregar fins que l’Ajuntament ha rebut la subvenció de la Diputació de Barcelona.

 

La idea inicial del govern i dels tècnics de l’Ajuntament de Vilassar de Mar era la d’arreglar, primer, els dos ascensors d’un dels dos passos i, així, garantir l’accés almenys en un d’aquests espais. Per qüestions tècniques, però, no ha pogut fer-se així. Els ascensors situats a l’estació de tren i a la Torre d’en Nadal no tenen les mateixes mides ni la mateixa maquinària.

 

Des de Vilassar de Mar es podrà accedir al passeig Marítim, sense necessitat de pujar o baixar escales, pel pas soterrani situat a la zona de la Xinesca, al costat de la Ronda Vilassar. També hi ha l’opció de passar pel soterrani de l’abaixador de Vilassar de Mar – Cabrera de Mar, ja que al costat muntanya hi ha un ascensor en funcionament i al costat mar hi ha una rampa.

 

La idea del Pla de Mobilitat que es portarà a aprovació aquest any a Vilassar de Mar és que l’accés al passeig Marítim ja no depengui dels ascensors, sinó que s’hi puguin fer rampes alternatives per evitar que aquest problema es repeteixi. El Pla de Mobilitat, de moment, es troba en la fase del procés participatiu i està previst que s’aprovi aquest 2017.