Aquest estiu a dutxar-se a casa

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ja ha instal·lat les dutxes a les tres platges del nostre municipi que restaran, però, fora d’ús per les condicions d’extrema sequera en la qual ens trobem. Vilassar de Mar se suma, doncs, a la decisió que han pres altres pobles del Maresme i que van en la mateixa direcció com ara Sant Pol, Pineda o Mataró; la capital. Així doncs, a dutxar-se, a casa.

A causa de les mesures per fer front a la situació d’excepcionalitat per sequera, les dutxes i rentapeus de les platges de Vilassar de Mar romandran fora de servei. Divendres va començar la instal·lació, que es farà de forma progressiva en els pròxims dies, per tenir-ho tot a punt si la situació millora, però no es posaran en servei. Les dutxes, que són noves, s’instal·laran amb uns adhesius informatius que explicaran la situació.

La situació de sequera extrema que està vivint Catalunya obliga a prendre mesures pel que fa a l’ús de l’aigua. D’aquesta manera, Vilassar de Mar se suma a altres municipis del litoral que han pres la mateixa decisió.
En aquest sentit, cal recordar que, per exemple, les platges de Mataró també estan sense dutxes per la situació de sequera. Recordar, també, que durant les Santes (la Festa Major de la capital del Maresme) també han cancel·lat tots aquells actes festius en honor a les santes Juliana i Semproniana com “La Ruixada” que s’abasteix de molts litres d’aigua que acaba malbaratada.

Des del consistori de la capital del maresme que, per cert, amb el seu pla de sequera ha aconseguit reduir el consum d’aigua propi en un 58,5% amb relació al mes de juny de 2022, es fa una crida a les persones que van a la platja que facin un ús responsable de les fonts, especialment les situades al passeig marítim, que només s’han de destinar a beure i hidratar-se, i en cap cas han de servir per netejar-se el cos en substitució de les dutxes. El mal ús es pot sancionar amb multes de fins a 450 € segons l’Ordenança de Civisme i Convivència de Mataró.

El mateix que han decidit municipis de la nostra comarca com Sant Pol (i la seva famosa i retratada platja de les Barques) o Pineda de Mar. Les turístiques Lloret de Mar o Blanes, per exemple, tampoc ofereixen aquest servei.