Actes de tancament de campanya electoral

Les vuit formacions polítiques que es presenten a casa nostra i, nosaltres, des de Vilassar Ràdio, vam encetar una cursa de 15 dies farcida d’actes polítiques, propostes, entrevistes i debats. És la campanya electoral, que va arrencar la matinada del passat divendres 12 de maig, i que acaba avui. Aquest divendres, 26 de maig, és l’esprint final, el darrer moment que, legalment, tenen les persones alcaldables per demanar el vot abans de la jornada de reflexió d’aquest dissabte.

Repassem els actes finals dels diferents partits.

Set de les vuit persones caps de llista han passat, per aquesta emissora, per donar-nos un total de 14 entrevistes per tal que vilassarencs i vilassarenques tingueu ben clar quin és el missatge que volen donar. Vox va declinar la nostra invitació. També, sis de les vuit propostes electorals, han participat en els dos intensíssims debats electorals organitzats per Vilassar Ràdio. Ciutadans i Vox van declinar la nostra invitació.

Han fet actes centrals, dels quals hem donat completa informació tant abans de fer-los, com després, i les persones candidates han fet infinitats de trobades amb veïns i veïnes, paradetes informatives per explicar el programa i, algunes, han portat personalitats relacionades amb la política a nivell català o estatal per reforçar el missatge.

Ha estat una campanya, en la qual, i d’això ens n’alegrem des d’aquesta casa, el respecte entre tots i totes ha estat el denominador comú.

Punts de coincidència? Doncs n’hi ha força.

Hi ha una voluntat, a hores d’ara, comuna, de construir un nou equipament cultural – amb alguns dubtes pel que fa al futur de l’Ateneu-,  de vetllar pel manteniment de les instal·lacions esportives, d’un poble més net, més cuidat i més verd, d’allargar l’horari del cap de setmana del bus urbà C 13 i de crear-me un de connexió directa amb Barcelona. També estan d’acord, malgrat alguns matisos, en vetllar per unes millors condicions de vida per a la gent gran i, sobretot, lluitar contra la soledat no volguda. Altres propostes que es donen la mà són fer el que faci falta per evitar que els joves hagin de marxar de VdM per culpa dels altres preus de l’habitatge o obligar que un 30% de les noves promocions d’habitatge es destinin a usos socials. La Muralla i Can Vives semblen els indrets escollits per tots i totes.

Ja hi ha més divergències en altres qüestions debatudes en campanya. Per exemple, en matèria de seguretat, especialment en la instal·lació de càmeres intel·ligents. També hi ha punts de separació pel que fa a la gestió de residus, la implementació del nou contracte de les escombraries, s’hi s’ha de repensar, o no, el model del carril bici, el paper de la Policia Local i la possible municipalització d’alguns serveis externs.

Avui, doncs, darrers moments. Són els actes finals.

ERC-VdM Futur,  des de les 6 de la tarda, organitza una xocolatada a la plaça Jeroni Gelpí amb la presència de la candidata Marta Rovira.

Junts Estimem Vilassar de Mar celebra la festa final de campanya  aquest divendres a partir de 2/4 de 9 del vespre als jardins de Can Bisa. Intervindrà Laura Martínez, alcaldable d’aquesta formació política.

La plaça del Círcol és l’indret escollit per Babord per posar punt i final a la campanya. Des de dos quarts de vuit del vespre, amb la presència de la líder de la formació, Elena López, escortada per la diputada al Parlament de Catalunya, Eulàlia Reguant i de la Gemma Altell, membres de Comuns VdM. Acte polític, arrossada popular i concert final.

El PSC, amb Isaac García-Oses al capdavant, seran a dos quarts de 8 del vespre a la plaça del Barato per acomiadar la campanya amb música i berenar popular.

I, finalment, Podem. La cap de llista Manuela Calero es prepara per a la jornada de reflexió tancant campanya a l’Espai Galbany a partir de les 8 del vespre amb un petit concert acústic de comiat.