Aquest divendres, presentació del llibre “La cova de les llegendes” d’Imma Romeu

“La cova de les llegendes” és la primera novel·la de l’escriptora Imma Romeu. Ha estat editada recentment per Voliana Edicions i serà presentada a la Biblioteca Ernest Lluch divendres 18 de febrer a partir de les 7 de la tarda. En la presentació, a més de l’autora, intervindran Damià del Clot, alcalde de Vilassar de Mar i l’historiador vilassarenc Alexis Serrano i l’historiador vilassarenc Alexis Serrano, president del Centre d’Estudis Vilassarenc i director de l’Arxiu Comarcal del Maresme, que ha assessorat l’Imma pel que fa a aspectes històrics.

Imma Romeu ha visitat l’espai “Volem Saber” de Vilassar Ràdio, presentat i produït per Joana Hernández,  per parlar-nos sobre aquesta nova aventura literària.

Fins ara Romeu havia escrit diversos contes. Un d’ells, el titulat “Princesa”, ha guanyat el premi de l’Ateneu Domingo Fins de narrativa curta.

L’argument és el següent: en Carles, després de la separació dels seus pares, se’n va a viure a un poble del Maresme. Aviat hi farà noves amistats, però poc s’esperava tot el que els seus amics i ell viurien. Podríeu creure que, ben a prop de casa, hi ha una porta cap a un món més enllà dels límits temporals? Us imagineu que existís la possibilitat de viatjar al passat? Com seria d’interessant caminar pel teu propi poble molt abans que arribés a ser un poble? I com podria ser-ne de perillós que algú pogués manipular el futur? Anys després d’aquells fets, en Carles es decideix a escriure la crònica d’aquella aventura insòlita i perillosa que faria canviar les seves vides per sempre. Tot va començar en una petita cova, la cova de les llegendes…

Escriure aquesta novel·la, “La cova de les llegendes”, que està adreçada especialment a nens i nenes en edat d’ESO, ha estat tot un repte per a ella, ja que és la primera vegada que s’atreveix a escriure una novel·la.

La gestació d’aquesta obra es va iniciar fa uns sis o set anys, s’ha estat documentant i l’ha estat acabant i enllestint  recentment.

L’Imma ha definit que és un llibre amb el que es poden aprendre moltes coses, amb uns personatges molt treballats. La cova a què es fa referència en aquesta obra i que dona títol al llibre existeix, està a Montcabrer, és la Cova de les Encantades, que té moltes llegendes al seu entorn, una cova que existía a l’època dels ibers.

Va explicar que l’obra li permet viatjar metafòricament en el temps. Està molt il·lusionada d’haver pogut publicar aquest llibre. Ha subratllat que la història que explica és molt entenedora.  La portada del llibre ha estat realitzada per Judith Moreno.

L’autora està molt contenta de les reaccions dels primers lectors i lectores del seu llibre, que està agradant molt.

“La cova de les llegendes” està editada per Voliana Edicions.

Escolta l’entrevista en aquest enllaç