Aquest divendres, presentació del llibre “Cosas del más allá (Matías)”

Aquest divendres, 3 novembre a les 7 de la tarda, la Biblioteca Municipal Ernest Lluch acollirà l’acte de presentació del llibre ”Cosas del más allá (Matías)”, de l’escriptora vilassarenca María Vera, que ha avançat, en una entrevista a “Parlant de tot” que la sala de la Biblioteca estarà ambientada d’una manera molt especial, que no ha volgut desvetllar perquè sigui una sorpresa. La presentació de l’obra la realitzarà Joan Camps.

La seva afició per escriure va néixer en ella quan era molt petita. La directora de l’escola on estudiava tenia una germana que era una de les responsables d’Editorial Bruguera i li va aconsellar que anés a treballar allà. I allà va entrar quan tenia 15 anys per a corregir “Mortadelo y Filemón”. Però aquell somni es va trencar ràpidament, només va durar una setmana, perquè una de les directores li va exigir que deixés de portar mitges i que portés mitjons.

La María no estava  disposada a què ningú li digués com havia de vestir i al cap d’una setmana va decidir marxar d’allà.

Va estudiar  administratiu i comerç, Belles Arts (a l’escola Massana) i va treballar com a administrativa i dibuixant a l’ empresa barcelonina Nerva. Ha estat una de les fundadores de l’associació cultural Vilassart

Va tenir 3 fills i quan es va jubilar va remprendre la seva afició a e escriure: primer microrelats. A hores d’ara té 30 publicats en antologies, que ha  agrupat posteriorment en el seu llibre “Cuentos inquietantes”, recopilatori dels seus relats, del qual va fer una autoedició de cent exemplars.

El terror està present en totes les seves obres, és un dels seus temes preferides.

La portada del llibre “Cosas del más allà (Matías)”  és d’un quadre realitzat per seva germana, l’artista Merche Vera. La casa que apareix a la portada, i que és on desenvolupa l’argument de l’obra, està al carrer Marina Julià d’Argentona. Es tracta de “Villa Eulàlia”, una casa que fa molta por, on la María va fer una ouija i va organitzar un túnel del terror fa temps.

En relació a l’esborrany inicial de l’obra, Vera ha explicat que va alleugerir el contingut de l’obra i el resultat final ha estat un text molt àgil.

De què tracta l’obra? Celia, la filla menor de la família que s’instal·la a Villa Eulalia, amb tot just deu anys d’edat, posseeix una especial sensibilitat a la presència d’éssers del més enllà. La seva connexió amb Matías, el constructor de la casa, que va morir fa anys, la portarà a viure experiències inimaginables.Vera ha subratllat que s’han de perseguir els somnis fins al final.  

Cosas del más allá (Matías)”, de María Vera, ha estat editat per l’editorial M de Mujer.