Aquest divendres i dissabte, Jornades de Transició Ecosocial

Aquest divendres i aquest dissabte se celebren les Jornades de Transició Ecosocial “Mirades cap a horitzons transformadors. Eines, lluites i propostes “, organitzades per Ateneu Cooperatiu Coop Maresme.

Aquesta entitat té com a un dels eixos estratègics  l’impuls d’un nou model econòmic, l’Economia per a la Vida, que es basa en la democràcia econòmica, la transició ecosocial, la sostenibilitat de la vida i el benestar de la població. És per això que focalitzen aquestes jornades en algunes de les vessants relacionades amb la Transició Ecosocial.

Obre aquestes jornades un debat que es realitza avui divendres des de les 6 de la tarda al Casal Popular Atzari (ubicat al carrer Carme 28 bis, de Vilassar de Mar). Tracta sobre “Defensem la Terra! Aportacions des de diferents perspectives”, i intervindran representants de la Coordinadora Preservem El Maresme, plataforma que defensa un Maresme sostenible, i l’Assemblea Catalana de Transició Ecològica, entitat que treballa per desenvolupar un programa polític de transformació i afavorir processos de transició en l’àmbit local.

Les activitats de demà dissabte es faran al Casal de Barri de Les Esmandies de Mataró, ubicat a la Ronda O’Donell, 94 del barri de Peramàs. De 10 a 2/4 de 12 hi haurà dues activitats simultànies: el taller “Movem fitxa. Caixa d’eines per iniciar una transició ecofeminista a la teva organització”, a càrrec de la cooperativa Esberla. El taller tractarà sobre  com incorporar l’ecofeminisme a les organitzacions, a les comunitats i a les nostres vides. A la mateixa hora, a les 10 del matí, començarà la xerrada que farà Jazmín Beirak, historiadora de l’art, gestora cultura, investigadora en polítiques culturals,  diputada a l’Assemblea de Madrid i autora de l’assaig “’Cultura ingovernable”. Beirak parlarà sobre “La cultura: el quart pilar de la sostenibilitat”.

De 2/4 del matí 12 a 12 del migdia, esmorzar a càrrec de La Freixa.

De 12 del migdia a 2 de la tarda, es farà el taller “Escenaris de futur davant la crisi ecosocial”, a càrrec de la Xarxa d’Economia Social.  Per acabar, a les 2 de la tarda hi haurà vermut.

Per participar als actes de Mataró cal inscripció prèvia, a través del web de Coop Maresme.   

Les  Jornades de Transició Ecosocial comptem amb el suport de Casal Popular Atzari, el Casal Les Esmandies i el Departament de Treball i Empresa de la Generalitat de Catalunya.