Aquest divendres i dissabte, Gran Recapte d’Aliments

 

A poques hores del Gran Recapte dels Aliments que, com saps, se celebrarà aquests divendres i dissabte, hem volgut portar als nostres micròfons Cesareo Vilagrà; delegat al Maresme d’aquesta entitat solidària. Volem conèixer la darrera hora d’aquesta maquinària que, enguany, vol doblar les xifres de l’edició anterior i enfilar-se, en el global català, als 7 milions d’euros. Per això, recuperen la donació física dels aliments; tot i que, qui ho vulgui, podrà seguir donant diners; opció, però, que sembla que no agrada del tot.

Doncs ja ho has escoltat. És la crida que fa, a hores d’ara, el Gran Recapte per acabar de farcir les seves llistes de persones voluntàries a poques hores de la gran cita. Una edició, la d’aquest 2022, que torna a apostar per la donació física dels aliments; tot i que es poden seguir donant diners que l’entitat gestionarà, després, de manera escrupolosa. Per tant, divendres i dissabte; model híbrid. Cesareo Villagrà.

A Vilassar de Mar, atenció, només el Mercadona farà recollida exclusivament econòmica, la resta de supermercats farà tant recollida física d’aliments com recollida d’aportacions econòmiques.

El Gran Recapte no s’entendria sense el cos del voluntariat. Ara, per ara, segons el delegat al Maresme de l’entitat, estem fregant el 80% de voluntariat i això és una molt bona notícia.

A Vilassar de Mar, en concret, costa  -això sempre acostuma a passar-  acabar de tancar la flota de persones voluntàries. Vilagrà confia en què s’omplin les graelles als súpers que, a hores d’ara, encara estan necessitant voluntaris. Són, especialment, al Sorli de Maria Vidal , al Condis del carrer de Cuba i al Caprabo.

Són tres torns per a divendres i tres torns per a dissabte. Apuntar-se per a ser persona voluntària és molt fàcil. Només cal entrar al web granrecapte.com i clicar la pestanya de voluntariat, i es podrà veure les places disponibles en els punts de recollida i els torns.

Dels 1.600 voluntaris que es necessitarien al Maresme, ara mateix, n’hi ha al voltant de 1.200. A Vilassar de Mar l’Ametller de la plaça del Mercat és ple i mancarien unes 6 persones al Sorli (ara hi ha 7 persones apuntades), 6 més al Condis de Cuba (ara n’hi ha 8 inscrites) i 6 més al Caprabo. Ara són 12 en aquesta gran superfície.

Tots i totes ajudaran a omplir les famoses banyeres d’aliments. Un cop plenes, arriba la distribució en coordinació amb Serveis Socials dels Ajuntaments, a les entitats de l’entorn que atenen persones que necessiten aliments.

Pel que fa a Vilassar de Mar, el nostre poble fa temps que d’adherit al projecte de la Diputació de Barcelona de lliurament de targetes moneder a les persones necessitades, sempre sota la supervisió estricta dels Serveis Socials de l’ Ajuntament.

Els aliments que es demanen són llet, oli, pasta, arròs, llegums cuits, conserves de peix, conserves de carn, galetes, pots de tomàquet….

Per a més informació; no dubtis a consultar el web granrecapte.com