Aquest divendres, homenatge a la campiona del món Ona Batlle

Diu la dita que ningú és profeta a la seva terra. Ara bé, la vilassarenca Ona Batlle trencarà, aquest divendres 1 de setembre a partir de dos quarts de set de la tarda, amb aquest refrany. I és que la nova jugadora del FC Barcelona rebrà un més que merescut homenatge a la Sala de Plens del nostre consistori de caire privat amb rebuda institucional, primer, i un bany de masses, després, com a campiona del món del recent Mundial femení, disputat a Austràlia i Nova Zelanda, i en el qual la selecció estatal va aconseguir cosir la primera estrella en el pit de la seva samarreta. Batlle és, ara mateix, una de les millors laterals dretanes del món.

L’Ajuntament de Vilassar de Mar ha organitzat un acte de reconeixement a la futbolista vilassarenca per transmetre-li l’agraïment i l’orgull que representa per al nostre poble comptar amb una esportista de la seva qualitat. I és que l’Ona ja s’ha convertit en un referent per a moltes noies i nois que juguen a futbol o que volen començar a fer-ho. No hem d’oblidar que és una de les millors -per no dir la millor- laterals del món.

A la Sala de Plens de l’Ajuntament tindrà lloc la rebuda oficial per part del consistori a la campiona del món, que signarà en el Llibre d’Honor. Aquest acte no és obert al públic.

Serà a partir de dos quarts de set de la tarda quan arrencarà el bany de masses per a Ona Batlle. L’alcaldessa, Laura Martínez, l’acompanyarà al balcó de l’Ajuntament on la felicitarà públicament pel títol aconseguit aquest estiu i, també, per la seva trajectòria.

Després d’unes paraules de la nova futbolista blaugrana, que torna al Johan Cruyff després del seu periple pel Manchester United, hi haurà petardada des del terrat de l’edifici consistorial i, a la plaça de l’Ajuntament, l’actuació de les colles dels Mansuets de Foc i l’AVAL. A continuació, és previst que l’Ona baixi a la plaça de l’Ajuntament per compartir l’emotiu moment amb tots els veïns i veïnes que, òbviament, la voldran felicitar i, segurament, fer-se una fotografia amb ella, i poder compartir uns instants amb la campiona del món. De fet, Batlle, malgrat ser defensa, ha estat la jugadora que, en el darrer Mundial, més pilotes va centrar per a les seves companyes de tota la competició amb un total, atenció, de 13.

Batlle va néixer a Vilassar de Mar l’any 1999. Va començar a donar les seves primeres passes futbolístiques a la Unió Esportiva Vilassar, amb els nens de la seva edat. Ja destacava, vestida de blanc-i-vermell, com a defensa, fins que un observador del Barça la va veure i va acabar a La Masia, la pedrera del conjunt blaugrana, on va acabar d’explotar.Coses de la vida, però, va debutar Batlle a la Primera Divisió vestida de blanc a les files del Madrid Club de Futbol quan, en aquell moment, aquest equip no tenia res a veure, de manera oficial, amb l’entitat que presideix Florentino Pérez.Les seves habilitats, la seva potent cama esquerra, la seva profunditat en atac, la seguretat en defensa i la seva capacitat per adaptar-se als dos perfils, a les dues bandes van fer que el Llevant, aleshores un dels clubs punters de la Lliga Femenina, la convertís en una granota.Ja es començava a insinuar que Ona Batlle estava condemnada a ser una de les millors laterals del món. El FC Barcelona sempre la tenia en el radar; però no la va poder incorporar per una clàusula econòmica -absurda, per cert- que encaria, de manera desproporcionada, els traspassos entre clubs de la Lliga estatal.La vilassarenca va fer les maletes i va saltar al Teatre dels Somnis. Es va enrolar amb el Manchester United de la Premier femenina jugant les tres darreres temporades amb les diablesses vermelles. Aquest estiu,  abans del Mundial, ja es va convertir la jugadora de Vilassar de Mar en el primer fitxatge del FC Barcelona de cara a la temporada, que és a punt de començar. Jonathan Giráldez, el tècnic blaugrana, incorpora a la seva llista una jugadora polivalent, forta, tècnica i amb una enorme capacitat per defensar lluny de la seva àrea. Aquest divendres, doncs, Ona Batle serà profeta a la seva terra.