Aquest divendres a la tarda, a la plaça del Círcol, inauguració del 23è. festival Firobi

Aquest divendres 4 d’ octubre a 1/4 de 6 de la tarda la Plaça del Círcol serà l’escenari de la inauguració del 23è. Festival de Titelles Firobi, amb el berenar i la música de la Turrunats Band. El certamen inclou 13 espectacles de gran qualitat tècnica i artística. Durant tres dies, des de divendres fins al diumenge, carrers, places i equipaments culturals de Vilassar de Mar es rendiran a la màgia i dels titelles.Tampoc faltaran la fira d’artesans, els tallers de la Sol o l’espectacle de titelles especials per adults que enguany serà Globe story, un homenatge acurat al cinema mut que utilitza l’humor i el ritme per explicar una història d’amor.

Margarida Ors, en representació de Firobi, ha explicat que per a escollir els espectacles que conformaran el festival vilassarenc, viatjen prèviament a fires de titelles d’altres ciutats com Tàrrega i Lleida per veure i valorar els espectacles i després escollir.

Els espectacles programats a l’aire lliure seran gratuïts i els preus de les entrades per a la resta seran de 6 euros per als adults i de dos per a nens i nenes. Cal recordar, com és marca de la casa, que tota la canalla que porti un titella a la mà entrarà de franc per als espectacles que es facin a l’Ateneu, a la Sala Galbany i a la Sala Carrau. Des de l’organització, es recorda, un cop més, a pares i mares que mirin en el programa, abans d’assistir a un espectacle, per saber a quina edat està pensat ja que, a vegades, els nens i nenes més grans poden avorrir-se en un xou enfocat als més petitons i petitones.

Com dèiem, tot començarà el divendres 4 d’octubre amb el berenar inaugural a la plaça del Circol, veritable epicentre del Firobi, a un quart de sis de la tarda amb actuació de la Turrunats Band. Acte seguit, el primer espectacle, La Mar de Bé, de la companyia Scura Splats, es farà a la Plaça de l’Ajuntament.

El dissabte, Fira d’artesans al carrer de Sant Joan, els tallers de la Sol a la plaça de l’Ajuntament i un munt de propostes més repartides per tot Vilassar de Mar. La jornada es tancarà a la nit, a dos quarts d’11 a la Sala Carrau amb l’espectacle per adults Globe Story

El diumenge seguirà la Fira d’Artesans i un autèntic diluvi d’espectacles de gran qualitat tècnica i artística repartits en diferents espais de la nostra localitat. A dos quarts de vuit del vespre, cercavila de Cloenda, amb participació dels Sssstrèpits i els Mansuets de foc que començarà davant de l’Ateneu i acabarà a la plaça del Circol.

Ors ha explicat a l’espai “`Parlant de tot” que els agradaria de cara a properes edicions del certamen poder programar espectacles de titelles per a edat juvenil. Ors ha afegit que estan molt contents de la resposta de públic que el certamen té cada any.

El festival de titelles Firobi compta amb el suport de l’Ajuntament.

Margarida Ors una de les organitzadores va passar pel “Parlant de Tot” i ens va explicar totes i cadascunes de les representacions del festival d’enguany. Pots escoltar l’entrevista aquí.