Aquest divendres a la Biblioteca “Ernest Lluch, la passió de ser culer”

Ernest Lluch, la passió de ser culer“. Aquest divendres 21 de gener, dia en el qual l’exministre socialista hauria complert 85 anys, l’Agrupació Socialista de Vilassar de Mar, el Consell Mundial de Penyes del Barça i la Fundació Lluch, fan un homenatge a aquest vilassarenc tan il·lustre, assassinat pel comando Barcelona d’ETA el 21 de novembre de l’any 2000, amb aquesta conferència. Participen Antoni Guil, President  la Confederació Mundial de Penyes del FCB, Ramon Alfonseda i Pous, president de l’Agrupació Barça Jugadors i Carles Rexach i Cerdà, que ha estat jugador i entrenador del FCB. Ramon Alfonseda, President de l’Agrupació Barça Jugadors i de l’exjugador i entrenador Charly Reixach.

El lloc? No podia ser altre que la Biblioteca del nostre municipi que porta el seu nom. A dos quarts de set de la tarda.

Jos Petit, representant de l’Agrupació Socialista de Vilassar de Mar, ha estat el cap pensant d’aquesta xerrada. Ha explicat que fa tres anys van decidir traslladar l’acte en homenatge a Lluch a altres dates que no sigui novembre, per tal que no es concentrin tots els actes que s’organitzen al poble en homenatge a Lluch en aquest mes. Ha recordat que Lluch va estar vinculat a la imprempta Garcia i a l’editorial Oikos Tau.L’objectiu és perpetuar la seva memòria i que transmet uns valors que s’han de mantenir vius.

Ministre, historiador, musicòleg, economista… el Barça, però, era un pilar cabdal en la vida de Lluch. Una passió, a vegades, no tan coneguda per al gran públic. En Jos Petit reivindica aquesta vessant i ha recordat que també era seguidor de la Reial Societat.

I què hi diu la família? el “Parlant de tot” ha parlat amb el nebot de l’Ernest Lluch, l’Enric Lluch, que, també, és vicepresident de la Fundació Ernest Lluch. El títol de l’acte és molt escaient: “Ernest Lluch, la passió de ser culer.” L’Enric ha recordat que el seu oncle era un apassionat no només del futbol sinó també de l’esport en general, que feia atletisme i ha explicat que l’Ernest anava de petit amb el seu pare i amb el seu germà al camp de Les Corts.

L’Enric, de jovenet, havia voltat, amb ell, per molts camps de la Lliga.  Lluch sempre buscava una connexió cultural amb els seus viatges tenyits de blaugrana.
Sempre interessat en tot el que passava al seu voltant. L’Enric Lluch explica que el seu oncle s’autodefinia com a “xafarder”, com una persona amb una immensa curiositat per tot. Se sabia la vida i trajectòria dels esportistes d’elit. Va ser un dels primers a posar-se a casa el Canal Plus per seguir el seu Barça. Els clors blau i grana, deia, uneix la família

Al camp Nou, l’exministre socialistes era un seguidor calmat i amant del fair play. També era un habitual del Miniestadi. Li encantava veure com pujaven les noves fornades de la Masia. De fet, la seva passió l’havia portat a somniar, un dia, en convertir-se en ambaixador del Barça. President, no. Per dos motius: no