Aquest diumenge, projecció de la pel·lícula “Sense sostre”

Diumenge 16 de gener a les 6 de la tarda es projectarà a la Sala Maria Roser Carrau la pel·lícula “Sense sostre”, dirigida per Xesc Cabot i Pep Garrido i produïda per Norbert Llaràs. L’acte està organitzat per la Plataforma Cinema Vilassar de Mar.

Es tracta d’un llargmetratge que té l’objectiu de conscienciar sobre la problemàtica que pateixen les persones que viuen al carrer.

El film posa la mirada sobre allò que preferim no veure. En Joan, el protagonista, és una persona sense sostre que malviu als carrers de Barcelona venent dibuixos per a turistes per pagar-se el vi. Després d’una experiència amarga i violenta, decideix abandonar la seva rutina d’alcohol i de baralles pels carrers. Emprèn un viatge cap A una destinació incerta i amb un objectiu dur: acomiadar-se de la seva exdona que és al seu llit de mort. La pel·lícula està protagonitzada per persones que han viscut al carrer, que han treballat al costat d’actors professionals.

Els directors van decidir treballar i fer la pel·lícula amb persones que havien viscut al carrer, treballant al costat d’actors professionals com Enric Molina, Laia Manzanares, Teresa Vallicrosa, Juan Carlos González, Jesús Marcos i Josep Maria Blanco, entre d’altres. La idea era fer-los coautors i parlar de la realitat dels sensellar. El film es va construir a través de les coses que ells explicaven.

“Sense sostre” vol fer caure estereotips que esquitxen la societat, com que tots els sense sostre viuen al carrer perquè volen, que són malalts mentals o que les seves famílies els han fet fora. El film reivindica que ningú és al carrer perquè vol.

El film, roda entre Barcelona, el Garraf i el Penedès, és una producció d’Alhena Production i Atende Films, amb participació de TV3.

Els seus directors, Xesc Cabot i Pep Garrido, van guanyar el Premi del Públic del Festival InEdit Barcelona 2013 amb el documental “Bustamante Perkins”.

Cabot ha estat col·laborador de Vilassar Ràdio, on a la segona meïtat de la dècada dels 90 havia format part de l’equip del programa concurs “Posa’t en acció”, que s’emetia els diumenges de 12h a 14h, fent connexions des de la unitat mòbil juntament amb Joan Peret, i havia conduït l’espai setmanal musical “Lluna”, que s’emetia els dissabtes de 20 a 21h. També ha col·laborat en altres mitjans de comunicació locals com a la revista culturalZerovuittresquaranta”, amb articles sobre cultura i actualitat.

Després de la projecció de la pel·lícula, hi haurà debat posterior amb els directors i amb Norbert Llaràs, productor.

L’entrada a aquest acte és gratuïta.

Escolta l’entrevista realitzada a Xesc Cabot a l’espai “Volem saber” en aquest enllaç