Aquest diumenge, La Marató de TV3, dedicada al coronavirus

Aquest diumenge, 20 de desembre, se celebra la 29a edició de ”La Marató de TV3”, dedicada a la sensibilització, la divulgació i la recaptació de recursos per a la recerca biomèdica sobre la Covid-19. Serà un programa molt especial, completament adaptat a la pandèmia, en què s’homenatjarà els centres sanitaris i tots els treballadors i treballadores essencials que cada dia fan tot el possible per ajudar-nos a superar, com a societat, els moments més crítics d’aquesta crisi. El telèfon per fer les donacions és el 900 21 500 50

El programa s’emetrà de 9’30h a 14’30h, de 15’40h a 21h i de 22’05h a 01’30h per TV3 i també pel seu canal internacional TV3CAT, que emet per Internet i fibra òptica (canal adreçat als espectadors que no estan a Catalunya i no poden veure TV3 per TDT).

A Vilassar de Mar es realitzen tradicionalment cada any moltíssimes activitats organitzades per diferents entitats per donar suport a la Marató. Aquest any, degut a la pandèmia, no es podran fer.

Vilassar Ràdio, el GOVI i el Patronat Parroquial han explicat en un video que, degut a l’actual situació de pandèmia no poden organitzar el seu tradicional festival de cada any, i han animat a tothom a  seguir i viure la Marató per televisió i a efectuar-hi aportacions econòmiques.

El disc d’aquest any té aportació vilassarenca. Inclou una versió trilingüe, en català, castellà i anglès de “Boig per tu”, de Sau, interpretat per la cantant vilassarenca Judith Neddermann, Jackson Browne i Sau 30, formació de la qual forma part el cantant, músic i promotor cultural Jonathan Argüelles, que va ser col·laborador de Vilassar Ràdio, on fa quinze anys va realitzar un programa dedicat a la música en català.  

Pel que fa a l’estructura del programa, la primera part serà feta en exteriors i posarà en valor la feina dels treballadors i treballadores de l’àmbit sanitari.

Raquel Sans, Laura Rosel, Jordi Basté i Mònica Terribas es traslladaran als centres sanitaris, on hi haurà sets d’entrevistes a testimonis i professionals, actuacions i connexions en directe amb les activitats que es facin, com cada any, a tot el territori. Cada element d’aquesta edició de La Marató vol posar en valor la feina dels treballadors i treballadores de l’àmbit sanitari.

Amb l’arribada del vespre, el programa es traslladarà als estudis de TV3 a Sant Joan Despí, per fer una gran gala d’entreteniment, on segons explica Àngels Molina es farà “una petita i segura trobada d’amics, converses amb caliu, parlar amb els que viuen o han viscut en primera persona aquesta malaltia”.

Per primera vegada en 28 anys no es disposarà de les grans seus telefòniques habituals. El director de TV3, Vicent Sanchis, ha volgut remarcar de manera destacada que “la pandèmia també afecta la manera com farem els donatius”.

Aquest any, doncs, cal que creixin els donatius a través d’internet, transferència o al Bizum 33333. D’aquesta manera, el telèfon podrà absorbir les trucades d’aquelles persones que no disposen d’accés als canals digitals o que tenen dificultats de mobilitat.